Reklama
Pečený čaj
Fotogalerie:

Pečený čaj

Lenka Jelínková

V zimě se nad šálkem voňavého čaje krásně vzpomíná na léto.
Lenka Jelínková

Ingredience

  • 1-1,2 kg cukr krupice
  • skořice
  • 1 dl rum
  • šťáva citrónová
  • 2 kg směs ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Dvě kila různých druhů ovoce (jahody, ostružiny, jablka – loupaná,hrušky, borůvky, brusinky, švestky, třešně, rybíz...) rozkrájíme na kostičky. Přidáme kilo cukru (podle toho, jak moc je ovoce kyselé). Ovoce s cukrem pečeme na plechu do zhoustnutí. Po vyndání z trouby vmícháme rum, šťávu z citronu a špetku skořice. Horké rozlijeme do sklenic a zavíčkujeme (jako marmeládu). Na šálek čaje použijeme lžičku ovocné směsi, kterou zalijeme horkou vodou.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Vůbec není poznat, že není z masa. Hana Kupková, Ostrava
Za pár korun /12.07.15
Pangasius se salátem z bramborových plátků

Pangasius se salátem z bramborových plátků

Salát mícháme opatrně. Lepší bude uleželý.

Růžena Strnadová, Karlovy Vary


Za pár korun /14.12.15
Trufado

Trufado

Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny.

...
Za pár korun /01.10.16
Rošťácké paličky

Rošťácké paličky

Tato marináda se výborně hodí i na králíka.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /06.05.12
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou

Je to jednoduché, ale moc dobré jídlo.
Iva Klodnerová, Svitavy
Za pár korun /22.02.10
Vepřové  na cibuli

Vepřové na cibuli

Jíme je s brambory nebo s hranolky.

Zbyněk Moravec, Praha

Za pár korun /07.03.15
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama