Reklama
Pečenáče
Fotogalerie:

Pečenáče

Anežka Marelová

Frýdlant nad Ostravicí
Originální pohoštění pro návštěvu.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 1 kg filé
  • 2 vejce
  • 50 g mouka hladká
  • 100 g strouhanka
  • 20 ml olej
  • 500 ml voda
  • 150 ml ocet
  • 10 kuliček pepř celý
  • 5 kuliček nové koření
  • 200 g cibule
  • 2 hřebíček
  • 1 lžička sůl
  • 3 kuličky koriandr
  • 2-4 kostky cukr krupice
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Filety posolíme‚ obalíme v trojobalu‚ slabě usmažíme a necháme vychladnout.
  2. Vodu‚ ocet‚ koření‚ cibuli‚ cukr a sůl zamícháme a vaříme 10 minut. Zchladíme.
  3. Zchladlým nálevem zalejeme filety. Dáme uležet minimálně přes noc.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Směs s ředkvičkami

Směs s ředkvičkami

Pochutnají si všichni, velcí i malí. Jana Řeháková, Louny
Za pár korun /28.10.13
Zapečený květák

Zapečený květák

Když žena odjede do lázní, nezbývá mi nic jiného než se postavit ke sporáku. Vařím ...
Za pár korun /19.08.09
Vepřové karí s kapustičkami

Vepřové karí s kapustičkami

Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři ...
Za pár korun /24.07.13
Papriky se sýrovou nádivkou

Papriky se sýrovou nádivkou

Hodí se k nim česnekový dresink.

Jana Satorová, Sobáčov

Za pár korun /10.11.15
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Slaný koláč nemusí vypadat vždycky jako pizza. Náplň je voňavá a dobrá!
Lenka...
Za pár korun /06.03.09
Houbové knedlíky se špenátem

Houbové knedlíky se špenátem

Když nemáš chuť na maso, dej si ke špenátu tyto skvělé knedlíky.

Petra Malá, ...

Za pár korun /10.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu