Reklama
Papriky na karí s pečenými bramborami
Fotogalerie:

Papriky na karí s pečenými bramborami

Klára Dobrovolná

Ostrava
Zdravá zeleninová dobrota je vhodná nejen pro vegetariány. Chutná opravdu všem.
Klára Dobrovolná, Ostrava

Ingredience

  • 8 paprika zelená
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby pepř
  • 1 lžička kari
  • 100 ml voda
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 8 brambory
  • na potření olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky omyjeme, vykrojíme semeníky a dužinu nakrájíme na nudličky.
  2. Máslo rozehřejeme a papriky na něm osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme karí koření a podlijeme vodou. Dusíme asi 10–15 minut. Ke konci přidáme sójovou omáčku.
  3. Oloupané brambory rozpůlíme a nožem nařízneme do poloviny na tenké plátky, ale nedokrojíme až do konce. Takto připravené brambory vložíme na plech vymazaný olivovým olejem. Svrchu brambory ještě potřeme olejem, posolíme a pečeme asi 45 minut. Papriky podáváme s pečenými bramborami.
     
    TIP: Takto nakrájené brambory jsou slavnostní přílohou a můžeš je servírovat i k mnoha jiným, masitým či zeleninovým, pokrmům.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá pizza bez kynutí

Rychlá pizza bez kynutí

Večeře hotová doslova během chvilky. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /03.05.16
Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže ...

Za pár korun /06.09.16
Koláčky s pancettou

Koláčky s pancettou

Pancetta je druh italské slaniny.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /04.02.14
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

REDAKCE DOPORUČUJE

Za pár korun /11.03.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Kuřecí balíčky s bramborem

Kuřecí balíčky s bramborem

Libuše Hlaváčová, Brno

Za pár korun /21.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu