Reklama
Papriky na karí s pečenými bramborami
Fotogalerie:

Papriky na karí s pečenými bramborami

Klára Dobrovolná

Ostrava
Zdravá zeleninová dobrota je vhodná nejen pro vegetariány. Chutná opravdu všem.
Klára Dobrovolná, Ostrava

Ingredience

  • 8 paprika zelená
  • 2 lžíce máslo
  • dle chuti sůl
  • dle potřeby pepř
  • 1 lžička kari
  • 100 ml voda
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 8 brambory
  • na potření olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky omyjeme, vykrojíme semeníky a dužinu nakrájíme na nudličky.
  2. Máslo rozehřejeme a papriky na něm osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme karí koření a podlijeme vodou. Dusíme asi 10–15 minut. Ke konci přidáme sójovou omáčku.
  3. Oloupané brambory rozpůlíme a nožem nařízneme do poloviny na tenké plátky, ale nedokrojíme až do konce. Takto připravené brambory vložíme na plech vymazaný olivovým olejem. Svrchu brambory ještě potřeme olejem, posolíme a pečeme asi 45 minut. Papriky podáváme s pečenými bramborami.
     
    TIP: Takto nakrájené brambory jsou slavnostní přílohou a můžeš je servírovat i k mnoha jiným, masitým či zeleninovým, pokrmům.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Jsou snadné, upeče je opravdu každý začátečník. Petra Javorská, České ...
Za pár korun /28.02.10
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
Kuře pečené na nádivce

Kuře pečené na nádivce

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /03.10.13
Pštrosí vejce s kaší

Pštrosí vejce s kaší

Mám-li na zahradě čerstvý libeček, přidávám do masové směsi jednu nasekanou ...

Za pár korun /01.04.15
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Podávej ji s čerstvým pečivem.
Renata Warzelová, Otrokovice
Za pár korun /01.08.11
Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
 

Nejnovější

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Tvarohovo-sýrový koláč s jahodovým zdobením

Pro ty, které už nebaví neustále dělat krémy ze smetany a nebojí se experimentovat....
Za pár korun /24.05.17
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Makové rohlíčky

Makové rohlíčky

Ideální dobrůtka k víkendové snídani.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /24.05.17
Conchiglie se šunkou a s hráškem

Conchiglie se šunkou a s hráškem

Těstoviny ve tvaru mušliček se vaří krátce.

Renata Huksová, Praha

Všehochuť /24.05.17
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Muffiny se šlehačkou

Muffiny se šlehačkou

Jahodové máme nejraději.

Linda Hojsová, Beroun

Sladký život /24.05.17
Smetanový nepečený dort s jahodami

Smetanový nepečený dort s jahodami

Šlehačka se dá koupit rýžová, kokosová i sójová.

Ivana Bartušková, Luka...

Sladký život /24.05.17
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama