Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Ingredience
- 100 g rýže
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 větší nebo 3 menší papriky
- 1 rajče
- 100 g eidamu
- 25 g parmazánu
- podle chuti bylinky (např. petrželka, bazalka, pažitka)
- trocha soli a pepře
- podle potřeby olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 12 minut). Mezitím si nakrájíme zeleninu, česnek utřeme, bylinky nasekáme a sýry nastrouháme.
-
Cibuli osmažíme na olivovém oleji a na závěr k ní nakrátko přidáme i česnek. Nakonec všechny suroviny smícháme a ochutíme solí a pepřem.
-
Troubu rozehřejeme na maximum. Papriky podélně rozřízneme a zbavíme je jádřinců. Naplníme je směsí a rozložíme do vymazaného pekáčku.
-
Zapékat budeme při 200 °C asi 30 minut. Aby byl povrch náplně opečený, můžeme na závěr použít gril shora.
-
K paprikám není třeba podávat přílohu, můžeme je dozdobit zeleninou, aby na talíři dobře vypadaly.
Tip redakce
Můžeme využít i pálivé slovenské papriky, rýže a sýr jejich chuť trochu ztlumí.