Reklama
Pálivé okurky s chilli papričkami
Fotogalerie:

Pálivé okurky s chilli papričkami

Lenka Frolíková

Vráž
Sterilované okurky dostanou ten správný říz, když k nim do sklenice přidáš malou chilli papričku. U nás doma jsou moc oblíbené.
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 380 ml ocet
  • 60-80 okurka
  • 10 bobkový list
  • 30 nové koření
  • 1,7 l voda
  • 1 mrkev
  • 5 cibule
  • 300 g cukr krupice
  • 80 g sůl
  • 25 chilli
  • 10 snítek kopr
  • 100 semínka hořčičná
  • 16 g kyselina citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Omyté a okapané okurky dáme do čistých sklenic. Do každé vložíme kolečka cibule a mrkve, uvedené ko­ření, kopr, chilli papričky, nakrájený česnek.
  2. krok2
    Nálev připravíme z vody, octa, soli, cukru a kyseliny ci­tronové, kdy vše smícháme a povaříme.
  3. krok3
    Naplněné sklenice zalijeme vychladlým lákem tři centimetry pod okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, vložíme do kastrolu, zalijeme vo­dou asi do půlky jejich výše, uvedeme do varu a po­vaříme asi dvacet minut, aby se přichytilo víčko.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s tvarůžky

Brambory s tvarůžky

Pikantní pochoutka tě jistě zaujme. František Kytlica, Hulín
Za pár korun /12.09.12
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Nevařím každý den teplou večeři. Děti i manžel zbožňují pomazánky, mám doma ...
Za pár korun /12.06.13
Horké ostružiny

Horké ostružiny

Palačinky plněné meruňkovým džemem, podávané s ostružinovou omáčkou.

Alena ...

Za pár korun /23.07.17
Rozinková srdíčka

Rozinková srdíčka

Zdravé mlsání ke kávičce, které se dá použít i jako vánoční cukroví.
Nikola ...
Za pár korun /17.12.12
Karbanátky z bolena

Karbanátky z bolena

Stačí alespoň 40 cm dlouhá ryba.

Ivo Novák, Strašice

Za pár korun /16.07.14
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama