Ingredience
- 380 ml ocet
- 60-80 okurka
- 10 bobkový list
- 30 nové koření
- 1,7 l voda
- 1 mrkev
- 5 cibule
- 300 g cukr krupice
- 80 g sůl
- 25 chilli
- 10 snítek kopr
- 100 semínka hořčičná
- 16 g kyselina citrónová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omyté a okapané okurky dáme do čistých sklenic. Do každé vložíme kolečka cibule a mrkve, uvedené koření, kopr, chilli papričky, nakrájený česnek.
-
Nálev připravíme z vody, octa, soli, cukru a kyseliny citronové, kdy vše smícháme a povaříme.
-
Naplněné sklenice zalijeme vychladlým lákem tři centimetry pod okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou asi do půlky jejich výše, uvedeme do varu a povaříme asi dvacet minut, aby se přichytilo víčko.