Reklama
Ovocný řez s tvarohovou náplní
Fotogalerie:

Ovocný řez s tvarohovou náplní

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky kiwi a rybízovému želé je moučník trochu kyselejší než běžné zákusky. Tak to mám přesně ráda.

Marie Vesecká, Zlaté Hory

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • špetka soli
  • 3 lžíce vody
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • Náplň:
  • 1 broskvový kompot a kiwi
  • trocha libovolné marmelády
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 1 želatina s příchutí rybízu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ingredience na těsto šleháme v mixéru do husté pěny asi 25 minut. Potom přidáme prosátou polohrubou mouku promíchanou s lžičkou prášku do pečiva.

  2. Hmotu rozlijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem, a urovnáme dohladka. Pečeme při 180 ºC asi 20 minut. Po vychladnutí sundáme pečicí papír, korpus lehce polijeme šťávou z kompotu a potřeme zvolenou marmeládou.

  3. Náplň: cukry vyšleháme s máslem a po částech přidáváme tvaroh. Vše musí mít stejnou pokojovou teplotu. Takto připravený krém stěrkou rovnoměrně rozetřeme na plát těsta a poklademe ovocem.

  4. Pak začneme zákusek lžíci postupně polévat želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu. Moučník dáme nakonec do lednice ztuhnout. Před servírováním ještě můžeme polít čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené alsaské zelí

Zapečené alsaské zelí

Vyzkoušej tuto zajímavou pochoutku. Marta Čermáková, Blatná
Za pár korun /02.03.16
Vepřové s ananasem

Vepřové s ananasem

Kompot dodá zajímavou exotickou chuť.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Za pár korun /12.10.15
Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Jednoduchá dobrota, která nikoho nezklame.

Za pár korun /11.12.10
Cibulovo-zázvorové řízečky

Cibulovo-zázvorové řízečky

Zázvor dodá vůni a zvýrazní chuť.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /06.01.15
Lilek s mozzarellou

Lilek s mozzarellou

Je typický pro řeckou kuchyni.

Barbora Zavřelová, Zábřeh


Za pár korun /17.10.15
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu