Reklama
Ořechový s angreštem
Fotogalerie:

Ořechový s angreštem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Před podáváním ho posyp piniovými oříšky.

Jaroslava Tesařová, Uherské Hradiště

Ingredience

  • 150 g tmavých BeBe sušenek
  • 150 g tuku
  • 100 g cukru krystalu
  • špetka skořice
  • z 1/2 citronu kůra
  • 100 g mletých ořechů
  • 130 g polohrubé mouky
  • špetka kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • 350 g angreštu
  • 2 lžíce rybízového džemu
  • 3 lžíce meruňkového džemu

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Smícháme mleté sušenky, tuk, cukr, skořici, citronovou kůru, ořechy, mouku, kypřicí prášek a jedno vejce. Vypracujeme těsto. Asi 2/3 těsta použijeme na vyložení formy.

  2. 2. Přidáme angrešt a potřeme rybízovým džemem. Ze zbylého těsta vytvarujeme mřížku a potřeme vejcem. Pečeme 40 minut. Po vyjmutí natřeme džemem z meruněk.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s ovocem (16.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní polévka

Jarní polévka

Můžeš přidat i jiné druhy zeleniny. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /22.05.15
Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Chutný a zdravý oběd, který rozhodně nedá moc práce.

Tereza Hájková, ...

Za pár korun /14.07.13
Pikantní čočková polévka

Pikantní čočková polévka

Netypická, ale lahodná polévka.

Radka Faltýnková, Určice

Za pár korun /27.05.13
Fazoláky

Fazoláky

Vyzkoušej zvláštní obdobu bramboráků!
Růžena Tkočová, Dětmarovice
Za pár korun /03.04.09
Zamilované brambory

Zamilované brambory

Vyzkoušej moje s láskou zapékané brambory!
Eva Fišerová, Ústí nad Labem
Za pár korun /21.01.09
Rychlá pizza bez kynutí

Rychlá pizza bez kynutí

Večeře hotová doslova během chvilky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /03.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu