Reklama
Ořechové cukroví
Fotogalerie:

Ořechové stromečky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Dej si se mnou! 

Lenka Tomšová, Zásada 

Ingredience

  • 500g hladká mouka
  • 500g cukr moučka
  • 250g mleté vlašské ořechy
  • 2 vejce
  • 1 čokoládová poleva
  • trocha nutela nebo poleva na slepování

Doba přípravy

80 minut

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme těsto a na pomoučeném vále vyválíme placku a vykrajujeme. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 170 °C. 

  2. Tvary slepujeme nutellou nebo krémem‚ zdobíme čokoládovou polevou. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Filé na cibuli a slanině

Filé na cibuli a slanině

Nejlépe chutná s vařenými brambory.  Martina Žejdlíková, Teplice 
Za pár korun /05.03.12
Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Eva Navrátilová, Vlašim

Za pár korun /02.02.15
Cibulové muffiny se slaninou

Cibulové muffiny se slaninou

Jednoduchá svačinka nebo večeře.

Eliška Kopecká, Humpolec

Za pár korun /07.01.15
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodí se jako příloha k masu i bramborám.

Kateřina Holá, Kroměříž

Za pár korun /26.04.16
Cuketové komínky s rajčaty

Cuketové komínky s rajčaty

Čas je občas i můj nepřítel. Vaření nerada šidím, protože se považuji za ...
Za pár korun /01.12.08
Zapečená vanička se sýrem

Zapečená vanička se sýrem

Maso ve spojení se sýrem je dokonalé.

Jan Lapeš, Kutná Hora

Za pár korun /22.11.13
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama