Reklama
Ořechové jidášky
Fotogalerie:

Ořechové jidášky

Ivana Bartušková

Luka nad Jihlavou
Peču je vždycky na Zelený čtvrtek.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 500 g mouka polohrubá
  • 30 g droždí
  • 100 g máslo
  • 70 g cukr pískový
  • 2 žloutek
  • špetka sůl
  • hrst ořechy sekané
  • 1 vejce
  • 2 lžíce med

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí, části mléka, lžičky cukru a lžičky mouky zaděláme kvásek, necháme ho vzejít. Utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme sůl, mouku, vzešlý kvásek, ořechy, zbylé mléko a zaděláme těsto. Necháme je aspoň 30 minut kynout.
  2. Z vykynutého těsta vytvoříme spirály. Potřeme je rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli na plechu kynout. Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Hotové jidášky potíráme medem.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Pokud místo smažení upečete kuličky v troubě, získáte poměrně dietní jídlo. ...
Za pár korun /09.04.12
Odpalované noky zapečené se sýrem

Odpalované noky zapečené se sýrem

Můžeš je posypat pažitkou nebo pokrájenou mladou cibulkou.

Alena Rychlá, České ...

Za pár korun /13.05.15
Krupicové noky v rajské s bylinkami

Krupicové noky v rajské s bylinkami

Do nočků můžeš přidat strouhaný parmazán.

Alena Kratochvílová, Znojmo

Za pár korun /25.04.15
Filé s kuskusem

Filé s kuskusem

Dietní, chutné a rychlé.
Iva Semotánová, Kamenice nad Lipou
Za pár korun /03.10.08
Houbovo-bramborový dort

Houbovo-bramborový dort

Houby milujeme všichni, hned jak začne sezona, vyrážíme do lesa s dětmi i s vnoučaty.

...

Za pár korun /06.04.13
Kuřecí maso s bramborami, smetanou a bazalkou v jednom pekáči

Kuřecí maso s bramborami, smetanou a bazalkou v jednom pekáči

Měla jsem doma krásně urostlou bazalku, tak jsme zkusila z ní něco uvařit.

Vladimíra ...

Za pár korun /06.01.13
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama