Reklama
Reklama
Omeleta  se špenátem
Fotogalerie:

Omeleta se špenátem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to pochoutka, ale i pastva pro oči.
Dana Martínková, Praha

Ingredience

  • půlka prášek do pečiva
  • 250 g sýr
  • cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 100 ml olej
  • 300 ml mléko
  • 200 g mouka hladká
  • 100 ml voda
  • 600 g špenát

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

54 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka, vody, vajec, oleje, mouky a prášku do pečiva ušleháme těstíčko. Necháme odstát. Špenát očistíme, propereme a natrháme na kousky. Do wok pánve dáme lžíci oleje, přihodíme nakrájenou cibuli a česnek, hned přidáme okapaný špenát. Orestujeme. Na teflonové pánvi upečeme nadýchané omelety, navršíme na ně špenát a ozdobíme kupičkou nastrouhaného sýra.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrovo-celerová pomazánka

Sýrovo-celerová pomazánka

Mám ráda kolem sebe své blízké a přátele, a tak často řeším, čím je ...
Za pár korun /15.12.08
Jahelník se švestkami

Jahelník se švestkami

Nejraději ho jíme k snídani, když je trochu uleželý.
Denisa Durdíková, Humpolec
Za pár korun /27.12.11
Papriky plněné houbami

Papriky plněné houbami

Skvělé s čerstvým pečivem.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Za pár korun /21.06.12
Jarní masová roláda

Jarní masová roláda

Aby byla opravdu jarní, přidej ke špenátu hrst nasekaných mladých kopřiv.

Alena ...

Za pár korun /04.05.13
Tvarohové koláčky

Tvarohové koláčky

Vyber si bylinky, které máš rád.

Hana Šťastná, Olomouc

Za pár korun /21.03.16
Uzeninový aspik

Uzeninový aspik

Říká se, že bychom měli jíst želatinu co nejčastěji, protože je propěšná kloubům.
...
Za pár korun /23.12.11
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama