Výborná je s kynutými knedlíky.
Miroslava Niemczyková, Horní Tošanovice
Ingredience
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 bobkový list
- trocha nového koření
- trocha soli
- olej podle potřeby
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 smetana
- trocha hladké mouky
- trocha solamylu
- trocha octa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso dáme asi na půl hodiny vařit s bobkovým listem, novým kořením a solí. Potom je vyjmeme a necháme zchladnout. Maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, maso i smetanu a chvíli podusíme.
-
Pak zaprášíme moukou, přilijeme vývar z masa a vaříme asi 15 minut. Podle hustoty přidáme ve vodě rozmíchanou škrobovou moučku a dochutíme octem.