Reklama
Nudle se špenátem
Fotogalerie:

Nudle se špenátem

Bobina Vykydalová

Svitavy
Jako většina žen musím denně vařit, děti mají hlad, sotva za nimi zaklapnou dveře školní jídelny. Když přijedu domů, snědí mi nákup málem z tašky. Na večeři vymýšlím lehká rychlá jídla, těstoviny nikdy nezklamou.
Bobina Vykydalová, Svitavy

Ingredience

  • sýr
  • 1 cibule
  • 1 těstoviny
  • 2 lžíce máslo
  • smetana zakysaná
  • 1 špenát
  • 1 lžíce křen strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Uvaříme těstoviny. Zatím si připravíme špenátovou směs: mražený špenát necháme povolit, vložíme do hrn­ce a na mírném stupni při­ve­de­me k varu. Na pánvičce osmahneme na másle nadrobno pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, při­dáme ji ke špenátu a vše po­du­síme asi 8–10 minut. Do­chutíme solí a pepřem a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Necháme přejít varem a můžeme podávat. Ozdobíme sýrem, hezky vypadá rozkrájený Babybell.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zadělávané dršťky s pórkem

Zadělávané dršťky s pórkem

Kdo má dršťky rád, pošmákne si. Květa Kroupová, Praha
Za pár korun /22.02.15
Bramborovo-špenátové placičky

Bramborovo-špenátové placičky

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Za pár korun /09.08.12
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Je vynikající s bramborovou kaší. 

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /27.02.12
Jednohubky z mletého

Jednohubky z mletého

Zase trochu jiné pohoštění pro přátele.
Eva Jonášová, Jihlava
Za pár korun /08.09.11
Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Zapečené kapustové rolky s tvarohovou náplní

Podáváme je samotné nebo s čerstvým pečivem.

Magdaléna Králová, Trutnov

Za pár korun /01.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu