Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 600 g vepřového boku
- sůl, pepř, mletá paprika
- trocha oleje
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany
- 100 g čerstvých paprik
- 100 g žampionů
- 100 g rajčat
- 80 g rajského protlaku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřový bok opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Připravený bok po obou stranách opečeme na oleji a vyjmeme.
-
Do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vložíme opečené plátky masa a dusíme doměkka.
-
Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, vlijeme protlak a provaříme.
-
Papriku opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Spolu se žampiony a rajčaty orestujeme na troše oleje. Pak zakápneme vodou, krátce podusíme a vložíme do omáčky. Podáváme s knedlíkem.