Reklama
Noky se žampiony a smetanou
Fotogalerie:

Noky se žampiony a smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Nikoly Pincové z Hodonína

Ingredience

  • 450 g brambor
  • 1 vejce
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 cibule
  • 200 g žampionů
  • 150 ml smetany na vaření
  • dle chuti sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 větvička tymiánu
  • 1 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Slijeme je, necháme vychladnout, potom je oloupeme
    a nastrouháme na vál na jemném struhadle. Ve středu uděláme důlek, kam rozklepneme vejce, osolíme a přidáme mouku.

  2. Vypracujeme těsto, ze kterého uděláme válečky. Z nich odkrajujeme malé kousky, ze kterých
    pak rukama vyválíme malé nočky. Každý ještě promáčkneme vidličkou. Noky vhazujeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Jakmile vyplavou, jsou hotové, postupně je vyndáme děrovanou naběračkou.

  3. Na omáčku oloupeme cibuli a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme cibulku dosklovita. Přidáme žampiony, asi 5 minut je podusíme a zalijeme smetanou. Omáčku vaříme do zhoustnutí, osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Noky servírujeme do misek a zalijeme omáčkou.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Je to oblíbené jídlo mého manžela. Jana Šindelářová, Praha
Za pár korun /10.01.15
Smažený jazyk s bramborovým salátem

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem ...
Za pár korun /05.09.12
Peciválky

Peciválky

Tuhle lahůdku dělala už moje babička.
Marie Jelínková, Třebíč
Za pár korun /04.08.11
Gulášek plný chutí

Gulášek plný chutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /12.08.18
Nakládané masové kuličky

Nakládané masové kuličky

Ještě čerstvé pečivo a víno a můžeš hodovat.

Jitka Slavíčková, Mladá Boleslav

Za pár korun /06.07.17
Bašta strýce Pepina

Bašta strýce Pepina

Bulgur je lámaná celozrnná pšenice. Snadno se připravuje.

 Jitka Jasná, ...

Za pár korun /20.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu