Reklama
Noky s hříbkovou omáčkou
Fotogalerie:

Noky s hříbkovou omáčkou

Denisa Lacinová

Znojmo

V sezoně hub se těším na tuhle dobrotu.

Denisa Lacinová, Znojmo

Ingredience

  • Noky:
  • 1 kg vařené brambory
  • 50 g strouhaný sýr
  • 2 žloutky
  • trocha soli a pepře
  • strouhaný muškátový oříšek
  • asi 200 g hladká mouka
  • hladká mouka na vál
  • Omáčka:
  • 3 lžíce olej
  • 300 g hříbky nebo jiné lesní houby
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 100 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • mletý kmín
  • několik lístků šalvěje
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme sýr, žloutky, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a dle potřeby hladkou mouku. Vše zpracujeme v bramborové těsto, které rozdělíme na 3 až 4 díly. Z každého dílu uděláme dlouhý váleček, ze kterého nařežeme malé kousky. Vidličkou pak každý kousek trochu přitlačíme, aby se obtiskl reliéf.

  2. Na oleji osmahneme očištěné, na kousky nakrájené houby. Smažíme je asi 8 minut. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Za občasného míchání dusíme asi 10–20 minut podle druhu hub. Poté omáčku ochutíme solí, kořením, přidáme lístky šalvěje a smetanu. Necháme přejít varem a potom vyjmeme šalvěj. Zatím vaříme noky v osolené vodě asi 3 minuty.

  3. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvými lístky šalvěje.

Tip redakce

Nejlepší jsou mladé hřibovité houby nebo lišky, které mají specifickou aromatickou chuť. Také čerstvá šalvěj pěkně zavoní.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rošťácké paličky

Rošťácké paličky

Tato marináda se výborně hodí i na králíka. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Za pár korun /06.05.12
Čínské nudle s masem

Čínské nudle s masem

Oblíbil jsem si jednoduchá a úsporná jídla.
Jakub Konečný, Klášterec nad ...
Za pár korun /03.04.09
Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Dýně maso příjemně odlehčí.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /04.11.15
Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodí se jako příloha k masu i bramborám.

Kateřina Holá, Kroměříž

Za pár korun /26.04.16
Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Díky netradičním ingrediencím na obalení jsou řízečky dietnější.

Alena ...

Za pár korun /20.09.17
Karbanátky v cornflakes

Karbanátky v cornflakes

Karbanátky mají krásně křupavou krustu.

Jana Hlavsová, Kolín

Za pár korun /24.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu