Reklama
Noky s hříbkovou omáčkou
Fotogalerie:

Noky s hříbkovou omáčkou

Denisa Lacinová

Znojmo

V sezoně hub se těším na tuhle dobrotu.

Denisa Lacinová, Znojmo

Ingredience

  • Noky:
  • 1 kg vařené brambory
  • 50 g strouhaný sýr
  • 2 žloutky
  • trocha soli a pepře
  • strouhaný muškátový oříšek
  • asi 200 g hladká mouka
  • hladká mouka na vál
  • Omáčka:
  • 3 lžíce olej
  • 300 g hříbky nebo jiné lesní houby
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 100 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • mletý kmín
  • několik lístků šalvěje
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme sýr, žloutky, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a dle potřeby hladkou mouku. Vše zpracujeme v bramborové těsto, které rozdělíme na 3 až 4 díly. Z každého dílu uděláme dlouhý váleček, ze kterého nařežeme malé kousky. Vidličkou pak každý kousek trochu přitlačíme, aby se obtiskl reliéf.

  2. Na oleji osmahneme očištěné, na kousky nakrájené houby. Smažíme je asi 8 minut. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, vše zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Za občasného míchání dusíme asi 10–20 minut podle druhu hub. Poté omáčku ochutíme solí, kořením, přidáme lístky šalvěje a smetanu. Necháme přejít varem a potom vyjmeme šalvěj. Zatím vaříme noky v osolené vodě asi 3 minuty.

  3. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvými lístky šalvěje.

Tip redakce

Nejlepší jsou mladé hřibovité houby nebo lišky, které mají specifickou aromatickou chuť. Také čerstvá šalvěj pěkně zavoní.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tofu pánev s těstovinami

Tofu pánev s těstovinami

Zdravý oběd‚ který ti dodá energii. Lenka Kinkorová, Písek
Za pár korun /09.12.15
Zelňák

Zelňák

Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna
Za pár korun /08.09.11
Květákové rizoto s mletým masem

Květákové rizoto s mletým masem

Takto připravené rizoto jistě neznáš.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.07.15
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Pro obměnu dej místo eidamu uzený sýr.
Helena Rajsnerová, Královec
Za pár korun /06.12.10
Karotkové suflé

Karotkové suflé

Kamila Litečková, Praha

Za pár korun /27.03.18
Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /25.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu