Naše oblíbená sekaná.
Hana Jeřábková, Lobodice
Ingredience
- 600 g vepřové mleté maso
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 1 rohlík
- na navlhčení rohlíku mléko
- 1 menší rajče
- trocha petrželové nati
- dle chuti majoránka
- dle chuti sůl, pepř a kmín
- 3 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlík navlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Potom smícháme všechny ostatní ingredience s mletým masem a přidáme navlhčené rohlíky. Dle potřeby přidáme trochu strouhanky.
-
Z hmoty vytvoříme navlhčenýma rukama 2 šišky a dáme na olejem vymazaný plech. Podlejeme trochou vody a pečeme v troubě na 200 °C 45 minut přikryté a dopečeme odkryté dalších 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší.