Reklama
Nakládaný hermelín
Fotogalerie:

Nakládaný hermelín

Antonín Velebil

Dobříš
Často se setkáváme s přáteli. K tomu samozřejmě patří dobré jídlo a pití, např. výborný pikantní sýr.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 2 hermelín
  • 1 chilli paprička červená
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • aso 300 ml olej
  • dle potřeby pepř celý
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oba hermelíny podélně rozkrájíme na tři plátky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které jemně posolíme.
  2. krok2
    Červenou chilli papričku nakrájíme na kolečka a zbavíme semen (pokud však máme rádi ostřejší chuť jídla, semínka můžeme ponechat). Připravíme si dostatečně velkou sklenici s uzávěrem, do které se vše vejde.
  3. krok3
    Dno sklenice zalijeme trochou oleje a do něj vhodíme pár koleček česneku a cibule. Potom vložíme plátek sýru, který opět zasypeme nakrájenými surovinami (cibule, česnek, chilli). Takto pokračujeme stále dál až do úplného vyčerpání zásob. 
    Všechny suroviny zalijeme olejem. Nakonec do sklenice přidáme i pár zrnek pepře, pokud máme k dispozici směs barevných pepřů, bude to vypadat moc hezky. 

  4. Sklenici dobře uzavřeme. Pak nezbývá než udržet chutě na uzdě a nechat nakládaný hermelín patřičně uležet v lednici (stačí 2–3 dny). 

    TIP: Můžeme použít obyčejný olej, ale olivový je nejlepší.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou. Kristýna Ambrožová, Třinec
Za pár korun /16.07.16
Kuřecí ptáčci se zeleninou

Kuřecí ptáčci se zeleninou

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /24.02.18
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Podávej ji s čerstvým pečivem.
Renata Warzelová, Otrokovice
Za pár korun /01.08.11
Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Domácí jsou mnohem chutnější než kupované.

Magda Lacková, Domažličky

Za pár korun /15.11.13
Medová stehýnka

Medová stehýnka

Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru. 

Kamila ...

Za pár korun /17.11.14
Sýrové bábovičky

Sýrové bábovičky

Podávej je se zeleninovým salátem.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Za pár korun /12.01.12
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama