Reklama
Nakládaný hermelín
Fotogalerie:

Nakládaný hermelín

Antonín Velebil

Dobříš
Často se setkáváme s přáteli. K tomu samozřejmě patří dobré jídlo a pití, např. výborný pikantní sýr.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 2 hermelín
  • 1 chilli paprička červená
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • aso 300 ml olej
  • dle potřeby pepř celý
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oba hermelíny podélně rozkrájíme na tři plátky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které jemně posolíme.
  2. krok2
    Červenou chilli papričku nakrájíme na kolečka a zbavíme semen (pokud však máme rádi ostřejší chuť jídla, semínka můžeme ponechat). Připravíme si dostatečně velkou sklenici s uzávěrem, do které se vše vejde.
  3. krok3
    Dno sklenice zalijeme trochou oleje a do něj vhodíme pár koleček česneku a cibule. Potom vložíme plátek sýru, který opět zasypeme nakrájenými surovinami (cibule, česnek, chilli). Takto pokračujeme stále dál až do úplného vyčerpání zásob. 
    Všechny suroviny zalijeme olejem. Nakonec do sklenice přidáme i pár zrnek pepře, pokud máme k dispozici směs barevných pepřů, bude to vypadat moc hezky. 

  4. Sklenici dobře uzavřeme. Pak nezbývá než udržet chutě na uzdě a nechat nakládaný hermelín patřičně uležet v lednici (stačí 2–3 dny). 

    TIP: Můžeme použít obyčejný olej, ale olivový je nejlepší.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Chtěla bych také přispět svým nápadem. Jana Pospíšilová, Ostrava
Za pár korun /21.07.08
Plněné tvarohové papriky

Plněné tvarohové papriky

Svačina nebo večeře, se kterou neztratíš příliš času. Místo toastů se dá podávat ...
Za pár korun /15.06.13
Jednoduchá pizza

Jednoduchá pizza

Bez pekárny bych se dnes už neobešla.

Iveta Šedivá, České Budějovice

Za pár korun /28.02.12
Těstoviny s bulgurem

Těstoviny s bulgurem

Chutnají a jsou rychlé!
Lenka Vychodilová, Mělník
Za pár korun /14.11.08
Česneková pomazánka na chlebíčky

Česneková pomazánka na chlebíčky

Po takové česnekové bombě na tebe bacily neskočí.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Za pár korun /21.07.12
Rajské krůtí rizoto

Rajské krůtí rizoto

Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. ...
Za pár korun /01.06.12
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama