Reklama
Nakládaný hermelín
Fotogalerie:

Nakládaný hermelín

Antonín Velebil

Dobříš
Často se setkáváme s přáteli. K tomu samozřejmě patří dobré jídlo a pití, např. výborný pikantní sýr.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 2 hermelín
  • 1 chilli paprička červená
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • aso 300 ml olej
  • dle potřeby pepř celý
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oba hermelíny podélně rozkrájíme na tři plátky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které jemně posolíme.
  2. krok2
    Červenou chilli papričku nakrájíme na kolečka a zbavíme semen (pokud však máme rádi ostřejší chuť jídla, semínka můžeme ponechat). Připravíme si dostatečně velkou sklenici s uzávěrem, do které se vše vejde.
  3. krok3
    Dno sklenice zalijeme trochou oleje a do něj vhodíme pár koleček česneku a cibule. Potom vložíme plátek sýru, který opět zasypeme nakrájenými surovinami (cibule, česnek, chilli). Takto pokračujeme stále dál až do úplného vyčerpání zásob. 
    Všechny suroviny zalijeme olejem. Nakonec do sklenice přidáme i pár zrnek pepře, pokud máme k dispozici směs barevných pepřů, bude to vypadat moc hezky. 

  4. Sklenici dobře uzavřeme. Pak nezbývá než udržet chutě na uzdě a nechat nakládaný hermelín patřičně uležet v lednici (stačí 2–3 dny). 

    TIP: Můžeme použít obyčejný olej, ale olivový je nejlepší.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Zeleninová jídla vůbec nemusí být nudná. Dominika Caisová, Zlín
Za pár korun /18.11.14
Květákové rizoto s mletým masem

Květákové rizoto s mletým masem

Takto připravené rizoto jistě neznáš.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.07.15
Špenátový koláč se slaninou

Špenátový koláč se slaninou

Je možné ho péct v troubě, ale dobře se osvědčila také  remoska.

Jarmila ...

Za pár korun /09.03.15
Játrová pochoutka

Játrová pochoutka

Uzený bok můžeš nahradit klobásou.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /05.03.15
Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Eva Navrátilová, Vlašim

Za pár korun /02.02.15
Masové koule se sýrem

Masové koule se sýrem

Menší porce vyhovují hlavně dětem.

Andrea Morávková, Studénka

Za pár korun /15.06.14
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama