Reklama
Nakládaný hermelín
Fotogalerie:

Nakládaný hermelín

Antonín Velebil

Dobříš
Často se setkáváme s přáteli. K tomu samozřejmě patří dobré jídlo a pití, např. výborný pikantní sýr.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 2 hermelín
  • 1 chilli paprička červená
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • aso 300 ml olej
  • dle potřeby pepř celý
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oba hermelíny podélně rozkrájíme na tři plátky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které jemně posolíme.
  2. krok2
    Červenou chilli papričku nakrájíme na kolečka a zbavíme semen (pokud však máme rádi ostřejší chuť jídla, semínka můžeme ponechat). Připravíme si dostatečně velkou sklenici s uzávěrem, do které se vše vejde.
  3. krok3
    Dno sklenice zalijeme trochou oleje a do něj vhodíme pár koleček česneku a cibule. Potom vložíme plátek sýru, který opět zasypeme nakrájenými surovinami (cibule, česnek, chilli). Takto pokračujeme stále dál až do úplného vyčerpání zásob. 
    Všechny suroviny zalijeme olejem. Nakonec do sklenice přidáme i pár zrnek pepře, pokud máme k dispozici směs barevných pepřů, bude to vypadat moc hezky. 

  4. Sklenici dobře uzavřeme. Pak nezbývá než udržet chutě na uzdě a nechat nakládaný hermelín patřičně uležet v lednici (stačí 2–3 dny). 

    TIP: Můžeme použít obyčejný olej, ale olivový je nejlepší.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Snadný dortíček se želatinou

Snadný dortíček se želatinou

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou. Kristýna Ambrožová, Třinec
Za pár korun /16.07.16
Zapečená játra  s brokolicí

Zapečená játra s brokolicí

Stejně dobrá bude varianta s těstovinami. 

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /05.10.16
Zapečená kuřecí játra

Zapečená kuřecí játra

Když jdu kupovat maso, nemohu vždy vybírat podle toho, na co bych měla chuť, ale hlavně ...
Za pár korun /23.09.08
Rizoto se zelím a uzeným

Rizoto se zelím a uzeným

Naše po česku vylepšené rizoto je opravdu šťavnaté.

Pavla Lukačovičová, Dolní ...

Za pár korun /23.01.15
Rajská fazolačka

Rajská fazolačka

Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná.
Dita Kroupová, Chlumec ...
Za pár korun /30.03.10
Vylepšený kuba

Vylepšený kuba

Podáváme se zelným salátem.

Zdena Hošková, Plzeň


Za pár korun /12.12.15
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama