Reklama
Nakládané masové kuličky
Fotogalerie:

Nakládané masové kuličky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě čerstvé pečivo a víno a můžeš hodovat.

Jitka Slavíčková, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 300 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  • 1 žemle
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • na smažení olej
  • 200 g balkánského sýra
  • 2 chilli papričky
  • 5 cherry rajčátek
  • Zálivka:
  • 150 ml vody
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého pepře
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Žemli nakrájíme na kostičky, zalijeme 100 ml vody a necháme nabobtnat. Do mísy vložíme mleté maso, namočenou žemli, vejce, rozetřený česnek a podle chuti opepříme a osolíme. Důkladně promícháme a rukama namočenýma ve vodě tvoříme malé kuličky. Opečeme je v oleji na pánvi a necháme vychladnout.

  2. Zeleninu omyjeme, papričky nakrájíme na tenká kolečka. Balkán pokrájíme na kostičky.

  3. Na zálivku smícháme vodu s octem a olejem. Přidáme cukr, mletý pepř a sůl. Do připravené sklenice naskládáme studené masové kuličky, cherry rajčata, kolečka chilli papriček, nakrájený balkánský sýr a vše zalijeme zálivkou. Necháme v chladu do druhého dne odležet.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Dopřej si svačinu plnou vitamninů. Jan Kos, Náchod
Za pár korun /23.12.11
Ovocné srdce

Ovocné srdce

Výborný a jednoduchý koláč s letním ovocem.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Za pár korun /03.08.16
Rizoto z uzené krůty

Rizoto z uzené krůty

Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.

Martina Sklenářová, ...

Za pár korun /12.06.16
Plněný dušený celer

Plněný dušený celer

Celer je opomíjený, přitom je moc dobrý.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /10.08.15
Kari se žampiony

Kari se žampiony

Těstoviny jíme často, se sýrovou karí omáčkou jsou obzvlášť chutné.
Jiřina ...
Za pár korun /09.11.08
Usměvavé zelňáky

Usměvavé zelňáky

Při zdobení se fantazii meze nekladou.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /18.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu