Reklama
Nakládané buřty s cherry rajčaty
Fotogalerie:

Nakládané buřty s cherry rajčaty

Helena Šediváková

Praha
Zkusila jsem klasické utopence trochu ozvláštnit. Všem to chutnalo a od té doby je nedělám jinak.
Helena Šediváková, Praha

Ingredience

  • 500 ml voda
  • 100 ml ocet
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžičky cukr krupice
  • 1 lžička chilli
  • 6 špekáčky
  • 100 g rajčátka cherry
  • 4 bobkový list
  • 5 zrnek pepř celý
  • 1 cibule velká
  • 4 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nálev si připravíme smícháním vody, octa, soli, cukru, chilli a oleje. Promícháme ho a necháme sůl i cukr důkladně rozpustit. Buřty nejprve oloupeme a pak podélně přepůlíme.
  2. krok2 Cibuli také oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Připravíme si důkladně vymytou skleněnou nádobu se vzduchotěsným uzávěrem.
  3. krok3 Překrájené buřty společně s rajčaty, cibulí, bobkovým listem a pepřem naskládáme do nádoby a nakonec vše zalijeme připraveným nálevem. Pečlivě uzavřeme a necháme na chladném místě (špajz, sklep, lednice) minimálně ještě dva dny proležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

    TIP: Máš-li raději ještě pikantnější verzi, můžeš přidat do skle-nice třeba kapie či feferonky. Počítej asi tak 1/4 papriky na jeden buřt.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové těstoviny naslano

Tvarohové těstoviny naslano

Nejsem žádný šéfkuchař, ale těstoviny se mi vždy povedou. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /27.07.13
Kuřecí ptáčci se zeleninou

Kuřecí ptáčci se zeleninou

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /24.02.18
Smažená cuketa v bramboráku

Smažená cuketa v bramboráku

Kolečka polož na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Tedy pokud je nesníš ...

Za pár korun /10.09.16
Lepší štrúdl

Lepší štrúdl

Večeře, která zmizí z pekáče za chviličku.
Anna Kuříková, Rokytnice nad ...
Za pár korun /03.04.09
Kolínka s bazalkovou směsí

Kolínka s bazalkovou směsí

Je možné použít jakékoli krátké těstoviny.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /23.06.14
Zapékaný celer

Zapékaný celer

Pro vegetariány sice toto jídlo není, ale ostatním určitě zachutná.
Lucie ...
Za pár korun /05.05.13
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama