Ingredience
- 500 ml voda
- 100 ml ocet
- 1 lžička sůl
- 2 lžičky cukr krupice
- 1 lžička chilli
- 6 špekáčky
- 100 g rajčátka cherry
- 4 bobkový list
- 5 zrnek pepř celý
- 1 cibule velká
- 4 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nálev si připravíme smícháním vody, octa, soli, cukru, chilli a oleje. Promícháme ho a necháme sůl i cukr důkladně rozpustit. Buřty nejprve oloupeme a pak podélně přepůlíme.
-
Cibuli také oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Připravíme si důkladně vymytou skleněnou nádobu se vzduchotěsným uzávěrem.
-
Překrájené buřty společně s rajčaty, cibulí, bobkovým listem a pepřem naskládáme do nádoby a nakonec vše zalijeme připraveným nálevem. Pečlivě uzavřeme a necháme na chladném místě (špajz, sklep, lednice) minimálně ještě dva dny proležet. Podáváme s čerstvým pečivem.
TIP: Máš-li raději ještě pikantnější verzi, můžeš přidat do skle-nice třeba kapie či feferonky. Počítej asi tak 1/4 papriky na jeden buřt.