Reklama
Nádivka se sýrem po italsku
Fotogalerie:

Nádivka se sýrem po italsku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Každý víkend vyrážíme na chalupu. Mám tam sice krásně upravenou kuchyni, ale i tak se snažím užít si spíš procházek po lese a koupání. Nejraději vařím jednoduchá jídla, která se dají jíst i zastudena.
Katka Vojtková, Pardubice

Ingredience

  • 1 lžička bazalka
  • 100 g sýr
  • olej olivový
  • 1 vejce
  • prášek do pečiva
  • 4 rohlíky
  • pepř
  • sůl
  • 1/2 hrnku mléko
  • olivy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Tvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme je do mísy a zalijeme mlékem. Chvíli je necháme nasáknout.
  2. krok2
    Zatím si nadrobno nakrájíme olivy a nastrouháme sýr. Do mísy k rohlíkům přidáme olivy, sýr, bazalku, oregano, sůl, pepř a rozšlehané vejce s kypřicím práškem do pečiva. Vše řádně promícháme.
  3. krok3
    Zapékací mísu na srnčí hřbet řádně vymažeme olivovým olejem a vysypeme ji hrubou moukou. Formu naplníme nádivkou a vložíme do mírně předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi čtyřicet minut, až nádivka krásně zezlátne.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré. Stefanie Preislerová, Tišnov
Za pár korun /12.01.09
Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Nemáš-li ráda slaninu, polej si pirohy máslem.
Marika Vrchotová, Praha
Za pár korun /23.12.11
Drůbeží kuličky

Drůbeží kuličky

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Dana Pešáková, Tábor

Za pár korun /26.12.15
Zapékané kedlubny

Zapékané kedlubny

Při nákupu vybírám středně velké kedlubny, které jsou šťavnaté a křehké.

Jarmila ...

Za pár korun /04.05.14
Křupavá kolečka

Křupavá kolečka

Suroviny se doma vždycky najdou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /29.04.16
Smažené sýrové kuličky

Smažené sýrové kuličky

Je nutné smažit kuličky ve vyšší vrstvě oleje (lépe v kastrůlku než na pánvi) ...

Za pár korun /18.01.16
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama