Ingredience
- 1 lžička bazalka
- 100 g sýr
- olej olivový
- 1 vejce
- prášek do pečiva
- 4 rohlíky
- pepř
- sůl
- 1/2 hrnku mléko
- olivy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme je do mísy a zalijeme mlékem. Chvíli je necháme nasáknout.
-
Zatím si nadrobno nakrájíme olivy a nastrouháme sýr. Do mísy k rohlíkům přidáme olivy, sýr, bazalku, oregano, sůl, pepř a rozšlehané vejce s kypřicím práškem do pečiva. Vše řádně promícháme.
-
Zapékací mísu na srnčí hřbet řádně vymažeme olivovým olejem a vysypeme ji hrubou moukou. Formu naplníme nádivkou a vložíme do mírně předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C asi čtyřicet minut, až nádivka krásně zezlátne.