Musaka
Fotogalerie:

Musaka

Jan Volena

Staňkov
Pokrm pocházející z Bulharska.
Jan Volena, Staňkov

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 500 g maso mleté
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 100 g mrkev
  • 100 g petržel
  • 100 g celer
  • dle potřeby olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na plátky a polovinu z nich poklademe na olejem vymaštěný pekáč. Zeleninu nastrouháme nahrubo a polovinu dáme na brambory.
  2. Cibuli nakrájíme na pánvi, osmahneme spolu s osoleným a opepřeným mletým masem a rozložíme do pekáčku na zeleninu. Pak na maso nasypeme zbytek zeleniny, na to položíme nakrájené brambory. Všechny vrstvy ještě trochu osolíme a opepříme.
  3. Vše zalijeme trochou vody a pozvolna pečeme. Po asi 30– 40 minutách zalijeme mlékem, v němž jsme rozmíchali vejce, a zapékáme tak dlouho, až se povrch zbarví dozlatova.
  4. Porce na talíři ozdobíme paprikou, buď syrovou, nebo lehce orestovanou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový závin

Bramborový závin

Tuhle neobyčejnou pochoutku ocení každý – jak k pivku, tak k vínu. Nejlepší je ...
Za pár korun /04.02.13
Krokety s holandskou omáčkou

Krokety s holandskou omáčkou

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /17.01.19
Vaječný svítek s hráškem

Vaječný svítek s hráškem

Mnohokrát se mi stalo, že před výplatou mi v peněžence zbyla poslední stovka, ...
Za pár korun /14.11.08
Srdíčková směs podle paní nadlesní

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Je možné přidat i jiné druhy srdíček.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /06.01.17
Bramborovo-mrkvové noky

Bramborovo-mrkvové noky

Recept jsem vymyslela sama, manželovi i synovi moc chutnalo.

Jasmína Vrkalová, Brno

Za pár korun /13.07.15
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Klasická rajská je na mě moc pracná, oblíbila jsem si tuhle variantu.
Alena Bendová, ...
Za pár korun /05.12.08
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama