Ingredience
- 500 g brambory vařené
- 500 g maso mleté
- 2 vejce
- 1 cibule
- 100 g mrkev
- 100 g petržel
- 100 g celer
- dle potřeby olej
- špetka sůl
- špetka pepř
- 100 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory nakrájíme na plátky a polovinu z nich poklademe na olejem vymaštěný pekáč. Zeleninu nastrouháme nahrubo a polovinu dáme na brambory.
-
Cibuli nakrájíme na pánvi, osmahneme spolu s osoleným a opepřeným mletým masem a rozložíme do pekáčku na zeleninu. Pak na maso nasypeme zbytek zeleniny, na to položíme nakrájené brambory. Všechny vrstvy ještě trochu osolíme a opepříme.
-
Vše zalijeme trochou vody a pozvolna pečeme. Po asi 30– 40 minutách zalijeme mlékem, v němž jsme rozmíchali vejce, a zapékáme tak dlouho, až se povrch zbarví dozlatova.
-
Porce na talíři ozdobíme paprikou, buď syrovou, nebo lehce orestovanou.