Reklama
Musaka
Fotogalerie:

Musaka

Jan Volena

Staňkov
Pokrm pocházející z Bulharska.
Jan Volena, Staňkov

Ingredience

  • 500 g brambory vařené
  • 500 g maso mleté
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 100 g mrkev
  • 100 g petržel
  • 100 g celer
  • dle potřeby olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na plátky a polovinu z nich poklademe na olejem vymaštěný pekáč. Zeleninu nastrouháme nahrubo a polovinu dáme na brambory.
  2. Cibuli nakrájíme na pánvi, osmahneme spolu s osoleným a opepřeným mletým masem a rozložíme do pekáčku na zeleninu. Pak na maso nasypeme zbytek zeleniny, na to položíme nakrájené brambory. Všechny vrstvy ještě trochu osolíme a opepříme.
  3. Vše zalijeme trochou vody a pozvolna pečeme. Po asi 30– 40 minutách zalijeme mlékem, v němž jsme rozmíchali vejce, a zapékáme tak dlouho, až se povrch zbarví dozlatova.
  4. Porce na talíři ozdobíme paprikou, buď syrovou, nebo lehce orestovanou.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smažené ledvinky

Smažené ledvinky

Vnitřností se nebojím, pokud se dobře připraví, jsou výborné. Blanka Máchalová, ...
Za pár korun /03.05.16
Zapečený květák

Zapečený květák

Když žena odjede do lázní, nezbývá mi nic jiného než se postavit ke sporáku. Vařím ...
Za pár korun /19.08.09
Dršťkova polévka na sváču

Dršťkova polévka na sváču

Mám tři dospělé syny, a když začne ze stromů padat listí, nastává v naší rodině ...
Za pár korun /20.08.08
Bábovka z brambor

Bábovka z brambor

Na talíři vypadá moc hezky, podávej ji s čerstvou zeleninou.

Pavla Csejteyová, Netolice

...
Za pár korun /12.12.12
Vepřové maso s kysaným zelím

Vepřové maso s kysaným zelím

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo, které dobře zasytí.
Lenka Trnková, Ostrava
Za pár korun /04.01.14
Vepřové  na cibuli

Vepřové na cibuli

Jíme je s brambory nebo s hranolky.

Zbyněk Moravec, Praha

Za pár korun /07.03.15
 

Nejnovější

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička. Katka Miláčková, Praha
Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Houskový drak

Houskový drak

Náš hravý tatínek nám připravil pohádkovou pochoutku.

Lucka Bednářová, Jihlava

Všehochuť /20.02.17
Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina

Někdy použiji třeba kiwi nebo jen čokoládu.

Ivana Černá, Praha 

Sladký život /20.02.17
Nadýchané plněné kostky

Nadýchané plněné kostky

Zkus je ozdobit meduňkou nebo mátou.

Adriana Dvořáková, Vysoké Mýto

Sladký život /20.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama