Reklama
Mozaiková sekaná
Fotogalerie:

Mozaiková sekaná

Leona Sodomková

Brno
Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky barevně?
Leona Sodomková, Brno

Ingredience

  • 1 kg maso mleté
  • 3–4 rohlíky
  • dle potřeby mléko
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička majoránka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
  • 2 mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na kostičky, které nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout a pak jemně vymačkáme. Potom k nim přidáme masovou směs. 
  2. krok2 Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky‚ hrášek a kukuřici slijeme a vše přidáme k sekané. Dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a vše důkladně promícháme. 
  3. krok3 Z masové hmoty utvoříme šišku. Vložíme ji do pekáčku, trochu podlijeme teplou vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme za občasného podlévání 1 hodinu. 
  4. Mozaikovou sekanou podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Jako další zdroj vitaminů můžeme přidat kysané zelí. Sekaná je výborná zastudena – třeba na chlebu s hořčicí.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Skvělé plněné langoše

Skvělé plněné langoše

Recept na tyto langoše jsem získala od mamky mého muže a rychle u nás ...
Za pár korun /13.10.11
Horský zeleninový koláč

Horský zeleninový koláč

Zeleninu i brambory si můžeš připravit dopředu a dát zapéci chvilku před ...
Za pár korun /09.04.13
Cibulovo-zázvorové řízečky

Cibulovo-zázvorové řízečky

Zázvor dodá vůni a zvýrazní chuť.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /06.01.15
Barevný salát s kuřetem

Barevný salát s kuřetem

Jarka Blažejová, Kolín

Za pár korun /22.03.20
Brněnští utopenci

Brněnští utopenci

Nesmějí chybět, když se sejdeme na pivo.

Otto Plášek, Brno

Za pár korun /11.02.13
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Dají se udělat i bez lososa, ale není to ono.

Eva Tichá, Kladno

Za pár korun /07.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu