Reklama
Mozaiková sekaná
Fotogalerie:

Mozaiková sekaná

Leona Sodomková

Brno
Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky barevně?
Leona Sodomková, Brno

Ingredience

  • 1 kg maso mleté
  • 3–4 rohlíky
  • dle potřeby mléko
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička majoránka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
  • 2 mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na kostičky, které nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout a pak jemně vymačkáme. Potom k nim přidáme masovou směs. 
  2. krok2 Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky‚ hrášek a kukuřici slijeme a vše přidáme k sekané. Dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a vše důkladně promícháme. 
  3. krok3 Z masové hmoty utvoříme šišku. Vložíme ji do pekáčku, trochu podlijeme teplou vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme za občasného podlévání 1 hodinu. 
  4. Mozaikovou sekanou podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Jako další zdroj vitaminů můžeme přidat kysané zelí. Sekaná je výborná zastudena – třeba na chlebu s hořčicí.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnné halušky

Celozrnné halušky

Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu. Katka Miláčková, Praha...
Za pár korun /14.11.11
Sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy

Sýrové jednohubky s brusinkami a ořechy

Receptů na chutné a hlavně na přípravu nenáročné pohoštění pro ...
Za pár korun /16.12.10
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

Hubnutí je kumšt. Nikdy jsem nepochopila, proč se tuk na tělo tak lehce nabaluje a tak ...
Za pár korun /08.05.13
Staročeské zapečené brambory

Staročeské zapečené brambory

Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný ...
Za pár korun /09.03.12
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Můžeme podávat s opečenými krutony.

Tereza Grundová, Brno 

Za pár korun /06.03.16
Pangasius se salátem z bramborových plátků

Pangasius se salátem z bramborových plátků

Salát mícháme opatrně. Lepší bude uleželý.

Růžena Strnadová, Karlovy Vary


Za pár korun /14.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu