Reklama
Mozaiková sekaná
Fotogalerie:

Mozaiková sekaná

Leona Sodomková

Brno
Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky barevně?
Leona Sodomková, Brno

Ingredience

  • 1 kg maso mleté
  • 3–4 rohlíky
  • dle potřeby mléko
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička majoránka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
  • 2 mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na kostičky, které nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout a pak jemně vymačkáme. Potom k nim přidáme masovou směs. 
  2. krok2 Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky‚ hrášek a kukuřici slijeme a vše přidáme k sekané. Dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a vše důkladně promícháme. 
  3. krok3 Z masové hmoty utvoříme šišku. Vložíme ji do pekáčku, trochu podlijeme teplou vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme za občasného podlévání 1 hodinu. 
  4. Mozaikovou sekanou podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Jako další zdroj vitaminů můžeme přidat kysané zelí. Sekaná je výborná zastudena – třeba na chlebu s hořčicí.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerový nákyp s ořechy

Celerový nákyp s ořechy

Ti, kdo neopovrhují zeleninou, si učitě pošmáknou. Tamara Sujová, Sokolov
Za pár korun /14.04.16
Rychlá klobásková omáčka

Rychlá klobásková omáčka

Když je velký hlad, hutná omáčka přijde vhod.

Karin Dohnálková, Dubňany

Za pár korun /21.09.12
Květákový koláč

Květákový koláč

Jedna z našich oblíbených večeří.

Jolana Vítková, Litvínov

Za pár korun /31.03.15
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Ještě lepší bude, když dlouhozrnnou rýži nahradíš speciální rýží arborio, která ...

Za pár korun /07.06.13
Zelný prejt

Zelný prejt

Je dobrý teplý i studený.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.11.14
Bagetový špíz s kečupem

Bagetový špíz s kečupem

Nezapomeň přidat oblohu z čerstvé zeleniny.
Milada Krejčí, Svitavy
Za pár korun /29.06.12
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama