Reklama
Mozaiková sekaná
Fotogalerie:

Mozaiková sekaná

Leona Sodomková

Brno
Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky barevně?
Leona Sodomková, Brno

Ingredience

  • 1 kg maso mleté
  • 3–4 rohlíky
  • dle potřeby mléko
  • 2 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 lžíce vegeta
  • 1 lžička majoránka
  • 2 stroužky česnek
  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
  • 2 mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na kostičky, které nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout a pak jemně vymačkáme. Potom k nim přidáme masovou směs. 
  2. krok2 Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky‚ hrášek a kukuřici slijeme a vše přidáme k sekané. Dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a vše důkladně promícháme. 
  3. krok3 Z masové hmoty utvoříme šišku. Vložíme ji do pekáčku, trochu podlijeme teplou vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme za občasného podlévání 1 hodinu. 
  4. Mozaikovou sekanou podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Jako další zdroj vitaminů můžeme přidat kysané zelí. Sekaná je výborná zastudena – třeba na chlebu s hořčicí.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Masové kostky

Masové kostky

Vaření mě baví, ráda zkouším nové recepty. Tento mě zaujal. Jana Mencáková, Lhota ...
Za pár korun /10.10.08
Šunkové dortíčky s cuketou

Šunkové dortíčky s cuketou

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Za pár korun /20.02.17
Špenátový koláč se slaninou

Špenátový koláč se slaninou

Je možné ho péct v troubě, ale dobře se osvědčila také  remoska.

Jarmila ...

Za pár korun /09.03.15
Zapékané brokolicové rizoto

Zapékané brokolicové rizoto

Jídlo, které si zamilují všichni vegetariáni.
Martina Balwarová, Karviná-Ráj
Za pár korun /10.09.10
Rošťácké paličky

Rošťácké paličky

Tato marináda se výborně hodí i na králíka.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /06.05.12
Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Podáváme s vařenými vejci a chlebem.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /26.04.15
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama