Ingredience
- 1 kg maso mleté
- 3–4 rohlíky
- dle potřeby mléko
- 2 vejce
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 1 lžíce vegeta
- 1 lžička majoránka
- 2 stroužky česnek
- 1 konzerva hrášek sterilizovaný
- 1 konzerva kukuřice sterilizovaná
- 2 mrkev
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, které nasypeme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout a pak jemně vymačkáme. Potom k nim přidáme masovou směs.
-
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky‚ hrášek a kukuřici slijeme a vše přidáme k sekané. Dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a vše důkladně promícháme.
-
Z masové hmoty utvoříme šišku. Vložíme ji do pekáčku, trochu podlijeme teplou vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme za občasného podlévání 1 hodinu.
-
Mozaikovou sekanou podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Jako další zdroj vitaminů můžeme přidat kysané zelí. Sekaná je výborná zastudena – třeba na chlebu s hořčicí.