Reklama
Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny
Fotogalerie:

Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Magda Lacková

Domažličky

Domácí jsou mnohem chutnější než kupované.

Magda Lacková, Domažličky

Ingredience

  • 5 lžic olej
  • 1 cibule
  • 500 g mleté vepřové maso
  • 1 lžička mleté nové koření
  • 2 lžíce sladká paprika
  • 1 mrkev
  • 2 rajčata
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžička solamyl
  • Těstoviny:
  • 250 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme po částech mleté maso. Mícháme a vařečkou postupně rozmělníme hrudky, aby se maso propeklo. Když maso ztmavne, posypeme je novým kořením a paprikou. Zalijeme hrnkem vody a dusíme dál při mírném plameni.

  2. Přidáme na proužky nakrájenou mrkev a později i pokrájená rajčata. Podle chuti osolíme a nakonec zahustíme lžičkou solamylu rozpuštěnou ve studené vodě. Povaříme ještě asi 2 minuty.

  3. Během dušení masa doměkka (trvá to asi 30 minut) si připravíme těsto na těstoviny: mouku, vejce a špetku soli spojíme a vypracujeme pevné těsto, ze kterého vyválíme placku. Při válení podsypáváme moukou a válíme, až je těsto průsvitné.

  4. Pak nakrájíme ostrým nožem proužky 5 mm široké a 20 cm dlouhé. Nudle vaříme v osolené vroucí vodě jen 8 minut (snadno by se rozvařily), pak je scedíme a podáváme ihned i s masem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Zeleninovo-masová pochoutka. Anna Vladařová,12 let, Nezvěstice
Za pár korun /07.11.13
Těstoviny se smetanovou omáčkou

Těstoviny se smetanovou omáčkou

Místo šunky můžeme dát šunkový salám.
Jana Maršíková, Náchod
Za pár korun /09.11.10
Krupicové knedlíky

Krupicové knedlíky

Máme rádi sladká jídla a krupicové knedlíčky s ovocem patří mezi naše ...
Za pár korun /22.09.08
Pikantní špekáčky

Pikantní špekáčky

Se skupinou přátel rádi zkoušíme nové recepty.
Jiří Hrnčíř, Praha 4
...
Za pár korun /03.11.08
Zelné listy plněné houbami

Zelné listy plněné houbami

Připravuji je spíš při slavnostních příležitostech, výhodou je, že se dají udělat ...

Za pár korun /03.03.16
Lepší štrúdl

Lepší štrúdl

Večeře, která zmizí z pekáče za chviličku.
Anna Kuříková, Rokytnice nad ...
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu