Reklama
Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny
Fotogalerie:

Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Magda Lacková

Domažličky

Domácí jsou mnohem chutnější než kupované.

Magda Lacková, Domažličky

Ingredience

  • 5 lžic olej
  • 1 cibule
  • 500 g mleté vepřové maso
  • 1 lžička mleté nové koření
  • 2 lžíce sladká paprika
  • 1 mrkev
  • 2 rajčata
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžička solamyl
  • Těstoviny:
  • 250 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme po částech mleté maso. Mícháme a vařečkou postupně rozmělníme hrudky, aby se maso propeklo. Když maso ztmavne, posypeme je novým kořením a paprikou. Zalijeme hrnkem vody a dusíme dál při mírném plameni.

  2. Přidáme na proužky nakrájenou mrkev a později i pokrájená rajčata. Podle chuti osolíme a nakonec zahustíme lžičkou solamylu rozpuštěnou ve studené vodě. Povaříme ještě asi 2 minuty.

  3. Během dušení masa doměkka (trvá to asi 30 minut) si připravíme těsto na těstoviny: mouku, vejce a špetku soli spojíme a vypracujeme pevné těsto, ze kterého vyválíme placku. Při válení podsypáváme moukou a válíme, až je těsto průsvitné.

  4. Pak nakrájíme ostrým nožem proužky 5 mm široké a 20 cm dlouhé. Nudle vaříme v osolené vroucí vodě jen 8 minut (snadno by se rozvařily), pak je scedíme a podáváme ihned i s masem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Nudle se zelím

Nudle se zelím

Tento recept pochází z Polska, jako moje teta, od které jsem se ho naučila. ...
Za pár korun /28.04.16
Zapečená sekaná

Zapečená sekaná

Mleté maso se dá připravit mnoha způsoby.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /29.04.16
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Patří mezi pochoutky.
Dětský domov, Čeladná
Za pár korun /05.12.08
Sladký rýžový nákyp

Sladký rýžový nákyp

Tento nákyp zasytí, je zdravý a navíc si děti smlsnou. Když zbude, klidně si jej druhý ...
Za pár korun /11.03.13
Květákové rizoto s mletým masem

Květákové rizoto s mletým masem

Takto připravené rizoto jistě neznáš.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.07.15
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...

Za pár korun /21.02.13
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama