Reklama
Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny
Fotogalerie:

Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Magda Lacková

Domažličky

Domácí jsou mnohem chutnější než kupované.

Magda Lacková, Domažličky

Ingredience

  • 5 lžic olej
  • 1 cibule
  • 500 g mleté vepřové maso
  • 1 lžička mleté nové koření
  • 2 lžíce sladká paprika
  • 1 mrkev
  • 2 rajčata
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 lžička solamyl
  • Těstoviny:
  • 250 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme po částech mleté maso. Mícháme a vařečkou postupně rozmělníme hrudky, aby se maso propeklo. Když maso ztmavne, posypeme je novým kořením a paprikou. Zalijeme hrnkem vody a dusíme dál při mírném plameni.

  2. Přidáme na proužky nakrájenou mrkev a později i pokrájená rajčata. Podle chuti osolíme a nakonec zahustíme lžičkou solamylu rozpuštěnou ve studené vodě. Povaříme ještě asi 2 minuty.

  3. Během dušení masa doměkka (trvá to asi 30 minut) si připravíme těsto na těstoviny: mouku, vejce a špetku soli spojíme a vypracujeme pevné těsto, ze kterého vyválíme placku. Při válení podsypáváme moukou a válíme, až je těsto průsvitné.

  4. Pak nakrájíme ostrým nožem proužky 5 mm široké a 20 cm dlouhé. Nudle vaříme v osolené vroucí vodě jen 8 minut (snadno by se rozvařily), pak je scedíme a podáváme ihned i s masem.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurkový salát

Okurkový salát

V sezoně je spousta okurek. Připrav si z nich výborný salát na zimu. Helena Macková, ...
Za pár korun /19.11.10
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Je to oblíbené jídlo mého manžela.

Jana Šindelářová, Praha

Za pár korun /10.01.15
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Výborná roláda,která nemusí být jen na oslavy,ale i na všední den.

Lenka Doležalová,...

Za pár korun /03.03.12
Bramborák se zelím a masem

Bramborák se zelím a masem

Zasytí tě a jistě si i skvěle pochutnáš.
Dana Dlouhá, Frýdlant
Za pár korun /15.01.10
Bramborová kroketa se šunkou

Bramborová kroketa se šunkou

Nejen na přípravě masa, ale i na příloze bychom si měli dát o Vánocích záležet. ...
Za pár korun /22.02.10
Plněné brambory

Plněné brambory

Toto velmi jednoduché a opravdu rychle hotové jídlo mě naučila moje babička. Plněné ...
Za pár korun /23.09.08
 

Nejnovější

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...
Vaříme express /23.10.17
Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Vždy když je to jen trochu možné, snažím se smažení vyhnout.

Romana Skučková, ...

Zdravě a chutně /23.10.17
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
Taštičky s mandlovou nádivkou

Taštičky s mandlovou nádivkou

Náplň můžeš dochutit lžící džemu.

Kamila Záplavová, Brno

Sladký život /23.10.17
Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...

Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama