Reklama
Minestrone s fazolemi
Fotogalerie:

Minestrone s fazolemi

Jiřina Hlaváčková

Kutná Hora
Hodí se pro ty, co hubnou. Není v ní zavářka, zato je plná zeleniny.
Jiřina Hlaváčková, Kutná Hora

Ingredience

  • 1,5 l voda
  • 1 ks brokolice
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks paprika červená
  • 1 plechovka fazole bílé
  • 1 malá plechovka kukuřice sterilizovaná
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do vroucí osolené vody vložíme růžičky brokolice a necháme je krátce povařit (stačí 4 minuty).
  2. Brokolici vyjmeme a do vody z brokolice přidáme kostku zeleninového vývaru.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme prolisovaný česnek, na malé kostky nakrájenou cuketu a papriku. Fazole i kukuřici propláchneme vodou a společně s orestovanou zeleninou přidáme do vývaru.
  4. Osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec přilijeme balsamikový ocet a na malé růžičky rozebranou brokolici.

    TIP: Pro zvýraznění chuti můžeš hotovou polévku posypat nastrouhaným sýrem. Jestli ji podáváš jako hlavní jídlo, přidej kousky vařeného kuřecího masa.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborovo-mrkvové noky

Bramborovo-mrkvové noky

Recept jsem vymyslela sama, manželovi i synovi moc chutnalo. Jasmína Vrkalová, Brno
Za pár korun /13.07.15
Plněný bramborák pro labužníky

Plněný bramborák pro labužníky

Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové
...
Za pár korun /16.12.10
Buchta s mákem a jablky

Buchta s mákem a jablky

Je příjemně šťavnatý a dlouho vydrží.

Ivana Černá, Praha 

Za pár korun /19.06.16
Čínské nudle s masem

Čínské nudle s masem

Oblíbil jsem si jednoduchá a úsporná jídla.
Jakub Konečný, Klášterec nad ...
Za pár korun /03.04.09
Těstoviny se smetanovou omáčkou

Těstoviny se smetanovou omáčkou

Místo šunky můžeme dát šunkový salám.
Jana Maršíková, Náchod
Za pár korun /09.11.10
Celerové placky

Celerové placky

Zeleninu v této podobě zpravidla akceptují i muži, kteří jinak vyžadují jen maso. 

...
Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu