Ingredience
- 1,5 l voda
- 1 ks brokolice
- 1 kostka bujón zeleninový
- 2 lžíce olej olivový
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cuketa
- 1 ks paprika červená
- 1 plechovka fazole bílé
- 1 malá plechovka kukuřice sterilizovaná
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce ocet balsamikový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do vroucí osolené vody vložíme růžičky brokolice a necháme je krátce povařit (stačí 4 minuty).
-
Brokolici vyjmeme a do vody z brokolice přidáme kostku zeleninového vývaru.
-
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme prolisovaný česnek, na malé kostky nakrájenou cuketu a papriku. Fazole i kukuřici propláchneme vodou a společně s orestovanou zeleninou přidáme do vývaru.
-
Osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec přilijeme balsamikový ocet a na malé růžičky rozebranou brokolici.
TIP: Pro zvýraznění chuti můžeš hotovou polévku posypat nastrouhaným sýrem. Jestli ji podáváš jako hlavní jídlo, přidej kousky vařeného kuřecího masa.