Tento recept mám od tchýně a je výborný teplý i studený.
Radka Knapová, Jičín
Ingredience
- 1 a 1/2 balíčku špagety
- 1 konzerva vepřové ve vlastní šťávě
- 1 konzerva lečo s moravskou klobásou
- 1 cibule
- 1/2 lahve kečup
- 200 g sýr eidam
- podle chuti kari
- podle chuti sůl
- podle chuti cukr
- malé množství olej
- malé množství sladká paprika
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme dle návodu.V hrnci na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, lehce zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme pokrajené maso z konzervy a orestujeme. Přidáme lečo, klobásu nakrájíme na kostičky a povaříme.
-
Nakonec zalijeme kečupem, okořeníme kari kořením, osolíme a přidáme trochu cukru tak, aby výslednáí chuť byla sladkokyselá.
-
Do máslem vymazaného pekáče nasypeme uvařené špagety, zalijeme uvařenou směsí, posypeme strouhaný sýrem a necháme zapéct asi na 30 minut.