Markéta Tichá, Luhačovice
Ingredience
- 4 batáty
- 1 lžička mleté papriky
- 1–2 lžičky nahrubo mletého chilli
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst nasekané petrželky
- trocha soli a pepře
- šťáva z 1 limetky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Batáty nejprve pořádně očistíme kartáčkem, pak je podélně překrojíme a ostrým nožem nařežeme mřížku, ale neprokrojíme slupku.
-
V misce smícháme mletou papriku s chilli, medem, olivovým olejem, petrželkou, solí a pepřem.
-
Směs prošleháme a naneseme na mřížky sladkých brambor. Ty rozložíme do pekáčku a pečeme je při 200 °C asi 50 minut, dokud nejsou batáty měkké.
-
Před podáváním je zakápneme citronem a ozdobíme čerstvou petrželkou.