Reklama
Medové batáty s chilli
Fotogalerie:

Medové batáty s chilli

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Markéta Tichá, Luhačovice

Ingredience

  • 4 batáty
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1–2 lžičky nahrubo mletého chilli
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst nasekané petrželky
  • trocha soli a pepře
  • šťáva z 1 limetky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Batáty nejprve pořádně očistíme kartáčkem, pak je podélně překrojíme a ostrým nožem nařežeme mřížku, ale neprokrojíme slupku.

  2. V misce smícháme mletou papriku s chilli, medem, olivovým olejem, petrželkou, solí a pepřem.

  3. Směs prošleháme a naneseme na mřížky sladkých brambor. Ty rozložíme do pekáčku a pečeme je při 200 °C asi 50 minut, dokud nejsou batáty měkké.

  4. Před podáváním je zakápneme citronem a ozdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špízy s kapustičkami

Špízy s kapustičkami

Tamara Diemannová, Opava
Za pár korun /01.03.19
Brokolicové muffiny

Brokolicové muffiny

Podáváme je jako předkrm nebo s kaší jako hlavní chod.

Dana Fedorová, Žulová

Za pár korun /27.09.15
Kuřecí maso v rosolu

Kuřecí maso v rosolu

Jde vlastně o zdravější verzi tlačenky.
Tereza Jandová, Ostrava
Za pár korun /08.04.12
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo... Bez šunky lze uvařit i pro vegetariány.

Lenka ...

Za pár korun /30.08.12
Plněné tortilly

Plněné tortilly

Všechny chutě se žárem pěkně spojí.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /12.07.16
Zadělávané  kedlubny

Zadělávané kedlubny

Jsou výborné s novými bramborami.

Petra Kubátová, Šumperk

Za pár korun /09.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu