Reklama
Medová stehýnka
Fotogalerie:

Medová stehýnka

Kamila Rainová

Přelouč

Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru. 

Kamila Rainová, Přelouč 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 12 kuřecí stehýnka
  • 5 lžic med
  • 5 lžic sojová omáčka
  • 5 lžic citronová šťáva
  • trocha sůl a pepř
  • 4-5 cibule
  • 1 lžíce instantní jíška
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a rozložíme do pekáčku. Med promícháme se sójovou omáčkou a citronovou šťávou a takto připravenou směsí maso polijeme. Paličky osolíme, opepříme, cibule oloupeme, nakrájíme na osminky a vložíme mezi paličky masa. 

  2. Vše pečeme při 180 °C asi 1,5 hodiny. Při pečení maso průběžně podléváme šťávou. 

  3. Ke konci pečení vyjmeme maso z pekáčku, do vypečené šťávy vmícháme instantní jíšku, vložíme máslo a necháme ještě 10 minut dopéct. 

  4. Hotové jídlo podáváme nejlépe s vařenou rýží. 

  5. TIP: Lahodná šťáva připravená z medu, sójové omáčky a citronu se sice nejvíc hodí na kuřecí masíčko, ale výborně ti bude chutnat i s masem králičím.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Výborná zelná polévka dle mé fantazie. Martin Táborský, Krnov
Za pár korun /02.06.13
Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná!
...
Za pár korun /29.03.10
Ledový salát s tuňákem

Ledový salát s tuňákem

Když se chystám připravit salát s tuňákem, vybírám raději dražší, ...
Za pár korun /24.10.08
Zapečené palačinky

Zapečené palačinky

Na nedělní snídani si občas ráda udělám trochu víc času.

Andrea Jílková, Polička

...
Za pár korun /18.03.16
Divoké kuře se slaninou

Divoké kuře se slaninou

Nejlépe chutná s rýží.

Kateřina Pavelková, Liberec

Za pár korun /06.10.14
Zabalené čevabčiči

Zabalené čevabčiči

Slaninka musí být vypečená dokřupava.

Milada Lapšanská, Kvasejovice

Za pár korun /10.01.16
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama