Labužníci mohou do medové omáčky přidat i trochu mletého zázvoru.
Kamila Rainová, Přelouč
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 12 kuřecí stehýnka
- 5 lžic med
- 5 lžic sojová omáčka
- 5 lžic citronová šťáva
- trocha sůl a pepř
- 4-5 cibule
- 1 lžíce instantní jíška
- 1 lžíce máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme a rozložíme do pekáčku. Med promícháme se sójovou omáčkou a citronovou šťávou a takto připravenou směsí maso polijeme. Paličky osolíme, opepříme, cibule oloupeme, nakrájíme na osminky a vložíme mezi paličky masa.
-
Vše pečeme při 180 °C asi 1,5 hodiny. Při pečení maso průběžně podléváme šťávou.
-
Ke konci pečení vyjmeme maso z pekáčku, do vypečené šťávy vmícháme instantní jíšku, vložíme máslo a necháme ještě 10 minut dopéct.
-
Hotové jídlo podáváme nejlépe s vařenou rýží.
-
TIP: Lahodná šťáva připravená z medu, sójové omáčky a citronu se sice nejvíc hodí na kuřecí masíčko, ale výborně ti bude chutnat i s masem králičím.