Reklama
Masový koláč
Fotogalerie:

Masový koláč

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Nechtělo se mi vařit stále dokola klasickou sekanou, a tak jsem jednou připravila mleté maso s kaší tak trochu jinak. Na talíři jídlo vypadá efektně.
Karolína Jílková, Humpolec

Ingredience

  • 400 g brambory
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce máslo
  • 200 ml mléko
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 400 g maso vepřové mleté
  • 2 lžíce kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Připravíme brambory na kaši. Oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, přidáme horké mléko, máslo, sůl a šleháme elektrickým šlehačem do hladké kaše. Necháme ji chvíli zchladnout, aby se dala plnit do cukrářského pytlíku.
  2. krok2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Poté přidáme mleté maso, utřený česnek, kečup, papriku, pepř a sůl podle chuti. Vše promícháme a asi 10 minut na mírném ohni podusíme.
  3. krok3
    Hotovou směs přendáme do zapékací formy a navrch masa vytvoříme za pomoci cukrářského pytlíku bramborové pusinky. Připravený koláč vložíme do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a dozlatova zapečeme asi 20–25 minut.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové suflé s bylinkami

Bramborové suflé s bylinkami

Miluji čerstvé bylinky, které ráda používám i při vaření. I takovému ...
Za pár korun /08.12.08
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Bramborový gratin s dýní

Bramborový gratin s dýní

Alžběta Kondlerová, Olomouc

Za pár korun /16.09.19
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
Lenčiny zapékané špagety

Lenčiny zapékané špagety

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Za pár korun /01.02.17
Sýrový speciál

Sýrový speciál

Maso nesmí být vysušené.

Lucie Kafková, Praha 

Za pár korun /16.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu