Reklama
Masovo-zelný-štrúdl
Fotogalerie:

Masovo-zelný-štrúdl

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejvoňavější je, když nám zbude maso z kachny.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • trocha oleje
  • 1 a 1/2 balíčku kysané bílé zelí
  • 2 ks mrkev
  • 1 lžíce křen
  • cukr podle potřeby
  • trocha drceného kmínu
  • sůl podle potřeby
  • trocha hladké mouky
  • 1 listové těsto
  • 300 g pokrájené předem upečené maso (zbytky vepřového, kuřecího, kachního)
  • 1 malá sáčková majolka
  • sezam na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli si pokrájíme a dozlatova na oleji orestujeme. Přidáme zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, nastrouhaný křen,  vše dobře zamícháme, podlijeme trochou vody, přidáme podle chuti cukr, drcený kmín, sůl a dusíme doměkka.

  2. Na vále s hladkou moukou rozválíme listové těsto. Doprostřed placky dáme asi dvě třetiny vymačkaného chladného zelí, na něj položíme pokrájené upečené maso a přikryjeme zbytkem zelí.

  3. Srolujeme do závinu, povrch potřeme majolkou a posypeme sezamem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C  30 minut dozlatova.


Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolice zapečená s kuřecím masem

Brokolice zapečená s kuřecím masem

Zamaskovaná brokolice chutná i dětem. Irina Ivanova, Ostrava
Za pár korun /05.04.16
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Dietnější verze klasické sekané.

Radmila Kárníková, Bílovice nad Svitavou

Za pár korun /03.02.15
Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Tato rychlá‚ chutná a levná dobrota k obědu či k večeři udělá radost každému ...
Za pár korun /08.04.12
Plěné zelné listy

Plěné zelné listy

Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti...
Za pár korun /24.11.08
Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Lenčiny zapékané špagety

Lenčiny zapékané špagety

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Za pár korun /01.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu