Reklama
Masovo-jáhlové karbanátky
Fotogalerie:

Masovo-jáhlové karbanátky

Iva Papežová

Teplice
Jsou hodně syté. Dají se jíst i studené, třeba s chlebem a hořčicí.
Iva Papežová, Teplice

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 20 ml olej
  • 500 g maso mleté
  • 200 g jáhly
  • 1 vejce
  • 6 lžic strouhanka
  • na obalení strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka koření provensálské
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly uvaříme. Brambory oloupeme, pořádně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji osmahneme. Dáme do mísy, přidáme maso, jáhly, vejce, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a opečeme karbanátky z obou stran. Pak je ještě za občasného malého podlévání vodou dusíme asi půl hodiny pod pokličkou. Nakonec necháme vodu odpařit a opečeme dozlatova.
  4. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou nebo s okurkovým salátem.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulový koláč

Cibulový koláč

Jí se teplý i studený. Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Za pár korun /26.10.16
Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce.

Alena Sýkorová, Turnov

Za pár korun /28.07.14
Bramborový salát s tuňákem

Bramborový salát s tuňákem

Hodí se například k bílé klobáse.

Martin Formen, Praha

Za pár korun /10.12.13
Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Penne s rajčaty a sýrovou omáčkou

Ještě teplé těstoviny přelité sýrovou omáčkou chutnají báječně.
David Jílek, ...
Za pár korun /01.08.11
Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Díky netradičním ingrediencím na obalení jsou řízečky dietnější.

Alena ...

Za pár korun /20.09.17
Plněný bramborák pro labužníky

Plněný bramborák pro labužníky

Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové
...
Za pár korun /16.12.10
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama