Ingredience
- 750 g brambory
- 1 lžička sůl
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 20 ml olej
- 500 g maso mleté
- 200 g jáhly
- 1 vejce
- 6 lžic strouhanka
- na obalení strouhanka
- špetka sůl
- špetka pepř
- špetka koření provensálské
- špetka majoránka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly uvaříme. Brambory oloupeme, pořádně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji osmahneme. Dáme do mísy, přidáme maso, jáhly, vejce, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
-
Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a opečeme karbanátky z obou stran. Pak je ještě za občasného malého podlévání vodou dusíme asi půl hodiny pod pokličkou. Nakonec necháme vodu odpařit a opečeme dozlatova.
-
Podáváme s vařenými brambory a zeleninou nebo s okurkovým salátem.