Reklama
Masovo-jáhlové karbanátky
Fotogalerie:

Masovo-jáhlové karbanátky

Iva Papežová

Teplice
Jsou hodně syté. Dají se jíst i studené, třeba s chlebem a hořčicí.
Iva Papežová, Teplice

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 20 ml olej
  • 500 g maso mleté
  • 200 g jáhly
  • 1 vejce
  • 6 lžic strouhanka
  • na obalení strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka koření provensálské
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly uvaříme. Brambory oloupeme, pořádně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji osmahneme. Dáme do mísy, přidáme maso, jáhly, vejce, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a opečeme karbanátky z obou stran. Pak je ještě za občasného malého podlévání vodou dusíme asi půl hodiny pod pokličkou. Nakonec necháme vodu odpařit a opečeme dozlatova.
  4. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou nebo s okurkovým salátem.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Pozvi hosty na zahradu a servíruj v miskách. Zuzana Kratochvílová, Přerov
Za pár korun /09.11.10
Bramborák se zelím a masem

Bramborák se zelím a masem

Zasytí tě a jistě si i skvěle pochutnáš.
Dana Dlouhá, Frýdlant
Za pár korun /15.01.10
Šátečky z nudlového těsta

Šátečky z nudlového těsta

Můžeme je plnit podle chuti i jinou nádivkou.

Monika Janečková, Nymburk

Za pár korun /06.06.16
Horácká zelňačka

Horácká zelňačka

Chutné jídlo nemusí být vždycky z masa.
Jana Kučerová, Praha
Za pár korun /03.02.11
Tvarohové těstoviny naslano

Tvarohové těstoviny naslano

Nejsem žádný šéfkuchař, ale těstoviny se mi vždy povedou.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /27.07.13
Zapečené špalíky

Zapečené špalíky

Podle chuti je ještě můžeš okořenit.

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /11.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu