Reklama
Masovo-jáhlové karbanátky
Fotogalerie:

Masovo-jáhlové karbanátky

Iva Papežová

Teplice
Jsou hodně syté. Dají se jíst i studené, třeba s chlebem a hořčicí.
Iva Papežová, Teplice

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 1 lžička sůl
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 20 ml olej
  • 500 g maso mleté
  • 200 g jáhly
  • 1 vejce
  • 6 lžic strouhanka
  • na obalení strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka koření provensálské
  • špetka majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly uvaříme. Brambory oloupeme, pořádně omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a v pánvi na oleji osmahneme. Dáme do mísy, přidáme maso, jáhly, vejce, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a opečeme karbanátky z obou stran. Pak je ještě za občasného malého podlévání vodou dusíme asi půl hodiny pod pokličkou. Nakonec necháme vodu odpařit a opečeme dozlatova.
  4. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou nebo s okurkovým salátem.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Jednoduchá‚ ale moc dobrá. Miluje ji celá naše rodina. Monika Kejlová, Chodov
Za pár korun /04.08.11
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Za pár korun /02.06.13
Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecí stehna na hořčici

Kuřecím stehnům dodává netradiční pikantní příchuť orientální hořčice.

Pavel ...

Za pár korun /25.09.12
Rajská fazolačka

Rajská fazolačka

Takto netradičně připravená fazolačka nám opravdu moc chutná.
Dita Kroupová, Chlumec ...
Za pár korun /30.03.10
Kapustové a zelné závitky

Kapustové a zelné závitky

Je to poměrně vydatné jídlo.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /26.07.15
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama