Reklama
Masové tyčinky s ostrou salsou
Fotogalerie:

Masové tyčinky s ostrou salsou

Jiří Kafka

Semily
Proč se trápit u plotny? Tyhle masové tyčinky jsou rychle hotové, naprosto báječné, a když přijdou kamarádi, dáme si je na gril.
Jiří Kafka, Semily

Ingredience

  • 5 rajčata přezrálá
  • 1 chilli paprička červená
  • 1 cibule červená
  • 3-4 rajčata sušená
  • 1 lžíce petrželka
  • 1 lžíce koriandr
  • 1 lžíce limetková šťáva
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1/2 lžičky cukr krupice
  • špetka sůl
  • 2 balení masové tyčinky
  • na smažení olej slunečnicový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Opláchnutá a na kostičky nakrájená rajčata vložíme do mísy. Přidáme chilli papričku zbavenou semen a nasekanou najemno.
  2. krok2 Cibuli a sušená rajčata nasekáme velmi jemně, stejně nasekáme i petržel a koriandr. Vložíme k rajčatům.
    Všechny suroviny smícháme, přilijeme šťávu z limetky a přidáme cukr a sůl.
  3. krok3
    Masové tyčinky opečeme na oleji 4 minuty z každé strany. Servírujeme společně.
     
    TIP: Masové tyčinky můžeš na talíři posypat čerstvou na kolečka nakrájenou cibulí.
    Pro obměnu přidej do salsy rozetřený čerstvý česnek. Až do servírování ji uchovej v chladničce.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněné ledvinky

Plněné ledvinky

Musí se dobře očistit, pak jsou výborné. Zdeňka Polanská, Vsetín
Za pár korun /19.07.14
Grapefruitový salát

Grapefruitový salát

Vitaminová bomba, která u nás nesmí na Štědrý večer chybět. Skvělý je se zmrzlinou.

...
Za pár korun /08.02.12
Aspikový dort

Aspikový dort

Narozeninový dort nemusí být výhradně nasladko. Tenhle veselý kousek dobře vypadá i ...
Za pár korun /29.09.08
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Je to oblíbená polévka mého syna.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Za pár korun /23.09.08
Bramborový salát

Bramborový salát

Pochoutka na svátek i všední den.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /01.02.15
Noky s hříbkovou omáčkou

Noky s hříbkovou omáčkou

V sezoně hub se těším na tuhle dobrotu.

Denisa Lacinová, Znojmo

Za pár korun /18.05.15
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama