Reklama
Reklama
Masové tyčinky s ostrou salsou
Fotogalerie:

Masové tyčinky s ostrou salsou

Jiří Kafka

Semily
Proč se trápit u plotny? Tyhle masové tyčinky jsou rychle hotové, naprosto báječné, a když přijdou kamarádi, dáme si je na gril.
Jiří Kafka, Semily

Ingredience

  • 5 rajčata přezrálá
  • 1 chilli paprička červená
  • 1 cibule červená
  • 3-4 rajčata sušená
  • 1 lžíce petrželka
  • 1 lžíce koriandr
  • 1 lžíce limetková šťáva
  • 3 lžíce olej olivový
  • 1/2 lžičky cukr krupice
  • špetka sůl
  • 2 balení masové tyčinky
  • na smažení olej slunečnicový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Opláchnutá a na kostičky nakrájená rajčata vložíme do mísy. Přidáme chilli papričku zbavenou semen a nasekanou najemno.
  2. krok2 Cibuli a sušená rajčata nasekáme velmi jemně, stejně nasekáme i petržel a koriandr. Vložíme k rajčatům.
    Všechny suroviny smícháme, přilijeme šťávu z limetky a přidáme cukr a sůl.
  3. krok3
    Masové tyčinky opečeme na oleji 4 minuty z každé strany. Servírujeme společně.
     
    TIP: Masové tyčinky můžeš na talíři posypat čerstvou na kolečka nakrájenou cibulí.
    Pro obměnu přidej do salsy rozetřený čerstvý česnek. Až do servírování ji uchovej v chladničce.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy. Eva Svátková, Žatec
Za pár korun /03.04.16
Ovocné srdce

Ovocné srdce

Výborný a jednoduchý koláč s letním ovocem.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Za pár korun /03.08.16
Krekry se šunkovou pěnou

Krekry se šunkovou pěnou

Rychlé a velmi efektní pohoštění pro návštěvu.
Libuše Vichrová, Deštná
Za pár korun /31.10.08
Pirohy

Pirohy

Trochu pracnější, ale moc dobré.
Světlana Kravchenko, Ostrava-Dubina
Za pár korun /25.10.11
Slaný závin

Slaný závin

Mňamka k večeři nebo pro návštěvu.
Katka Kubů, Praha
Za pár korun /18.08.08
Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatá pochoutka, kterou si oblíbíš.

Alena Krátká, Hodonín

Za pár korun /05.03.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama