Efektní pohoštění v thajském stylu – výzva pro zkušené kuchaře!
Suroviny
Postup
Nejdřív připravte těsto: vejce prošlehejte se solí a asi 70 ml vody. Mouku prosijte do mísy, uprostřed vytvořte důlek a vlijte vejce. Promíchejte a zpracujte na vláčné těsto – podle potřeby přidávejte vodu nebo trochu mouky.
Hněťte asi pět minut, pak z těsta vytvarujte kouli, přikryjte a nechte půl hodiny odpočívat. Na lehce pomoučněné pracovní ploše pak těsto dotenka vyválejte a nakrájejte na zhruba deseticentimetrové čtverce. V mikrotenovém sáčku uchovejte v chladničce nebo na mrazáku.
Teď je na řadě náplň: v mixéru rozmělněte maso na jemnou pastu a promíchejte ji s ořechy, cibulkou, česnekem, omáčkou, pepřem a solí. Mouku promíchejte v kastrůlku s osmi lžícemi studené vody a zahřejte.
Na čtverce těsta postupně klaďte lžící náplň, okraje potřete moučnou kašičkou a pak vytvořte balíček, jehož kraje k sobě dobře přitiskněte a ovažte snítkou pažitky.
Ve vysoké vrstvě středně rozehřátého oleje smažte po částech ranečky; horký olej přitom přelévejte i přes zavázané konce; celkem smažte asi deset minut, dozlatova. Vyjměte, nechte odsát přebytečný olej a ihned podávejte s chilli omáčkou k nabírání.