Reklama
Masové kuličky se zelím
Fotogalerie:

Masové kuličky se zelím

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když opravdu nevím, co mám zase vařit, sáhnu po mletém mase. Podle mě je to ideální základ pro nepřeberné množství pokrmů. A tak se leckdy manžel i děti diví, co jim zase předkládám k obědu za zajímavost. Kuličky se zelím všem chutnaly.
Katka Horčicová, Praha

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • strouhanka
  • rajčátka cherry
  • 1 vejce
  • 300 g maso vepřové mleté
  • 1 rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a strouhanku. Všechny suroviny důkladně promícháme. Z masové směsi vytvoříme menší kuličky a na pánvi je opečeme.
  2. krok2
    Potom přidáme rajčatový protlak a trochu ho rozředíme vodou. Rajčatovou omáčku pak dochutíme pepřem, solí a česnekem.
  3. krok3
    Masové kuličky v omáčce chvilku povaříme a přidáme malá rajčátka. Necháme je ještě asi 10 minut dodusit. Zelí si uvaříme samostatně. V menším kastrůlku ho ohřejeme a popřípadě podle vlastního uvážení dochutíme. Podáváme s chlebem nebo s vařeným bramborem.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cibulky plněné masem a zelím

Cibulky plněné masem a zelím

Červená cibule má příjemně nasládlou příchuť a je jemnější. Evelína Macharová, ...
Za pár korun /14.08.14
Masové kostky

Masové kostky

Vaření mě baví, ráda zkouším nové recepty. Tento mě zaujal.
Jana Mencáková, Lhota ...
Za pár korun /10.10.08
Plněný závin s vejci a cibulkou

Plněný závin s vejci a cibulkou

Rychlý závin, dá se podávat místo chlebíčků.

Lída Guk, Pelhřimov 

Za pár korun /06.03.16
Zapečený knedlík

Zapečený knedlík

Když nevíš, jak spotřebovat zbytky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /03.08.12
Filé v mrkvi a hořčičném krému

Filé v mrkvi a hořčičném krému

Mnoho lidí se bojí připravit rybu jinak než v trojobale. Přitom je mnoho zajímavých ...
Za pár korun /06.09.13
Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama