Reklama
Masové kuličky se zelím
Fotogalerie:

Masové kuličky se zelím

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když opravdu nevím, co mám zase vařit, sáhnu po mletém mase. Podle mě je to ideální základ pro nepřeberné množství pokrmů. A tak se leckdy manžel i děti diví, co jim zase předkládám k obědu za zajímavost. Kuličky se zelím všem chutnaly.
Katka Horčicová, Praha

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • strouhanka
  • rajčátka cherry
  • 1 vejce
  • 300 g maso vepřové mleté
  • 1 rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a strouhanku. Všechny suroviny důkladně promícháme. Z masové směsi vytvoříme menší kuličky a na pánvi je opečeme.
  2. krok2
    Potom přidáme rajčatový protlak a trochu ho rozředíme vodou. Rajčatovou omáčku pak dochutíme pepřem, solí a česnekem.
  3. krok3
    Masové kuličky v omáčce chvilku povaříme a přidáme malá rajčátka. Necháme je ještě asi 10 minut dodusit. Zelí si uvaříme samostatně. V menším kastrůlku ho ohřejeme a popřípadě podle vlastního uvážení dochutíme. Podáváme s chlebem nebo s vařeným bramborem.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový závin s uzeným masem

Bramborový závin s uzeným masem

Výborná roláda, netřeba více dodávat. Jana Trunečková, Brandýs nad Labem
Za pár korun /13.08.12
Aspik s houbami

Aspik s houbami

Když si dáme při skládání do formy záležet, bude vypadat krásně.

Hana ...

Za pár korun /27.08.17
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Dietnější verze klasické sekané.

Radmila Kárníková, Bílovice nad Svitavou

Za pár korun /03.02.15
Vepřové kotlety na hořčici

Vepřové kotlety na hořčici

Dobré jídlo z masa jednoduché na přípravu.

Petra Slováčková, Vsetín

Za pár korun /18.08.13
Zabalené čevabčiči

Zabalené čevabčiči

Slaninka musí být vypečená dokřupava.

Milada Lapšanská, Kvasejovice

Za pár korun /10.01.16
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama