Reklama
Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Jaroslava Oumarová
Jaroslava Oumarová
Pelhřimov

Pokud místo smažení upečete kuličky v troubě, získáte poměrně dietní jídlo.

Jaroslava Oumarová, Pelhřimov

Ingredience

  • 400 g vepřové mleté maso
  • 6 ks jarní cibulka
  • 2 vejce
  • 1 ananasový kompot
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 300 g sterilovaná rajčata
  • tymián
  • bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme maso, nakrájené cibulky, koření, žloutky a zahustíme strouhankou. Vždy kousek míšeniny rozplácneme na placičku, vložíme dobře okapaný kousek ananasu, uzavřeme a zakulatíme. Jednotlivé kuličky obalíme v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance. Smažíme na oleji, nebo naskládáme na plech vytřený olejem a pečeme v troubě asi 40 minut. Podáváme s rajčatovou omáčkou a těstovinami, rýží nebo bramborami podle chuti.


  2. Příprava omáčky: na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku, nesmažíme moc, jen do změknutí. Pak přidáme 300 g sterilovaných nebo čerstvých loupaných rajčat, malý protlak, okořeníme bobkovým listem, snítkou tymiánu, trochu podlijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a zvolna provaříme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Červené karbanátky

Červené karbanátky

Červená řepa patří mezi zeleniny s nejvyšším obsahem antioxidantů.
Za pár korun /29.09.15
Kynuté chuťovky z batátů

Kynuté chuťovky z batátů

Batáty jsou sladké brambory, které koupíš např. v Kauflandu.

Libuše Choutková, ...

Za pár korun /28.04.15
Vejce ve špenátu

Vejce ve špenátu

Pošmákne si celá rodina.

Irena Ivanová, Ostrava

Za pár korun /15.05.13
Závin se zelím

Závin se zelím

Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem ...
Za pár korun /08.01.09
Slaný koláč

Slaný koláč

Díky smetaně je krásně vláčný.

Tereza Nováková, Uherské Hradiště

Za pár korun /06.08.15
Bramboračka s pórkem

Bramboračka s pórkem

Kmín by v polévce určitě neměl chybět. Naše děti jej nemají rády, proto používám ...

Za pár korun /06.08.12
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama