Reklama
Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou
Fotogalerie:

Masové kuličky s ananasem a rajčatovou omáčkou

Jaroslava Oumarová
Jaroslava Oumarová
Pelhřimov

Pokud místo smažení upečete kuličky v troubě, získáte poměrně dietní jídlo.

Jaroslava Oumarová, Pelhřimov

Ingredience

  • 400 g vepřové mleté maso
  • 6 ks jarní cibulka
  • 2 vejce
  • 1 ananasový kompot
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl a pepř podle chuti
  • 300 g sterilovaná rajčata
  • tymián
  • bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme maso, nakrájené cibulky, koření, žloutky a zahustíme strouhankou. Vždy kousek míšeniny rozplácneme na placičku, vložíme dobře okapaný kousek ananasu, uzavřeme a zakulatíme. Jednotlivé kuličky obalíme v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance. Smažíme na oleji, nebo naskládáme na plech vytřený olejem a pečeme v troubě asi 40 minut. Podáváme s rajčatovou omáčkou a těstovinami, rýží nebo bramborami podle chuti.


  2. Příprava omáčky: na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku, nesmažíme moc, jen do změknutí. Pak přidáme 300 g sterilovaných nebo čerstvých loupaných rajčat, malý protlak, okořeníme bobkovým listem, snítkou tymiánu, trochu podlijeme vývarem, dochutíme solí a pepřem a zvolna provaříme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky s houbami

Palačinky s houbami

Tyto palačinky mám raději než sladké. Magda Zvoníčková, Hořice
Za pár korun /19.11.08
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Ještě lepší bude, když dlouhozrnnou rýži nahradíš speciální rýží arborio, která ...

Za pár korun /07.06.13
Plněné tortilly

Plněné tortilly

Všechny chutě se žárem pěkně spojí.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /12.07.16
Těstoviny s bulgurem

Těstoviny s bulgurem

Chutnají a jsou rychlé!
Lenka Vychodilová, Mělník
Za pár korun /14.11.08
Francouzská hrachovka s uzeným

Francouzská hrachovka s uzeným

Dá se udělat jak ze sušeného, tak z mraženého hrachu.

Václava Šimková, Praha

Za pár korun /22.04.16
Plěné zelné listy

Plěné zelné listy

Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti...
Za pár korun /24.11.08
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama