Reklama
Masové kuličky plněné kapustou
Fotogalerie:

Masové kuličky plněné kapustou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Ingredience

  • 200  g růžičkové kapusty
  • trocha soli a pepře
  • 500  g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce majolky
  • 2 lžíce kysané smetany
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce hořčičného semínka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustičky očistíme a odstraníme vrchní ovadlé lístky. Vložíme je do vroucí osolené vody a necháme 3 minuty povařit. Pak kapustičky scedíme a necháme zchladnout.

  2. krok2

    Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a vejce. Pečlivě prohněteme, podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. krok3

    Vychladlé kapustičky obalujeme v masové směsi a v dlaních tvoříme kuličky, které pokládáme na plech s pečicím papírem.

  4. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 190 °C. Po 20 minutách sejmeme alobal a pečeme dalších 15 minut dozlatova.

  5. Na dip smícháme majolku se smetanou a hořčicí. Hořčičná semínka krátce opražíme na suché pánvi a přidáme do dipu.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lotrinský slaný koláč

Lotrinský slaný koláč

Jednoduchý a výborný koláč, vhodný jak k večeři tak na slavnostní tabuli. Lenka ...
Za pár korun /11.03.12
Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže ...

Za pár korun /06.09.16
Kapustičky v bešamelu

Kapustičky v bešamelu

Nejsem vegetariánka, ale miluji zeleninová jídla, kterých si teď v létě můžu ...
Za pár korun /05.12.08
Lehké těstoviny

Lehké těstoviny

 Velmi jsme si je oblíbili, jsou hned hotové.
Karla Lelková, Trutnov
Za pár korun /14.01.10
Plněné cibule

Plněné cibule

Cibuli k večeři jako hlavní chod? Proč ne!
Petra Zelenková, Příbram
Za pár korun /16.12.10
Ředkvičková dobrůtka

Ředkvičková dobrůtka

Nejvíc nám chutná s celozrnným pečivem.

Jarmila Výskalová, Poruba

Za pár korun /24.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu