U nás velmi oblíbená.
Marta Šindelářová, Ústí nad Labem
Ingredience
- hlava a ocas z jednoho kapra
- trocha soli
- 2 ks mrkev
- 1 petržel
- 1/4 ks celer
- 1 lžíce máslo
- 1/2 lžíce hladká mouka
- špetka muškátového oříšku
- trocha smetany
- pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hlavu a ocas dáme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut. Zeleninu nakrájíme na nudličky, přisypeme do hrnce a vaříme doměkka. Pak vše scedíme.
-
Z másla a mouky připravíme jíšku, do které vmícháme nastrouhaný muškátový oříšek. Jíškou zahustíme polévku, krátce provaříme. Nakonec polévku zjemníme mlékem nebo smetanou.
-
Maso obereme, zeleninu nakrájíme na kousky, přidáme do polévky a ještě krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.