Reklama
Lotrinský slaný koláč
Fotogalerie:

Lotrinský slaný koláč

Lenka Doležalová
Lenka Doležalová
Nechanice
Jednoduchý a výborný koláč, vhodný jak k večeři tak na slavnostní tabuli.
Lenka Doležalová, Nechanice 

Ingredience

  • 1 balení listové těsto
  • 100 g anglická slanina
  • 200 g šunkový salám
  • 2 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 svazky jarní cibulka
  • 1 lžíce máslo
  • 200 g strouhaný sýr

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj vyválíme listové těsto. Slaninu osmahneme na pánvi, přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky, lžíci másla, pokrájenou cibulku a 3 minuty restujeme.
  2. Osmaženou směs rozprostřeme na listové těsto, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou, v níž jsme rozkvedlali vejce. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovka z brambor

Bábovka z brambor

Na talíři vypadá moc hezky, podávej ji s čerstvou zeleninou. Pavla Csejteyová, Netolice ...
Za pár korun /12.12.12
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Maso je s touto omáčkou šťavnaté.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /10.11.13
Ďábelské toasty

Ďábelské toasty

Rychlé ďábelské pohoštění.
Andrea Nowaková, Bohumín
Za pár korun /12.07.12
Bramborové válečky  se sýrem

Bramborové válečky se sýrem

Recept přinesl manžel z nějakého občerstvení. Je překvapivě dobrý.
Marta ...
Za pár korun /06.05.11
Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /25.05.18
Mrkvičkové placičky

Mrkvičkové placičky

Jsou vynikající s česnekovým dipem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /03.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu