Reklama
Lilek s rajčaty
Fotogalerie:

Lilek s rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže o dobroty není nouze.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 lilek
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • špetka skořice
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 lžíce petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Lilek nakrájíme na plátky cca 1/2 cm silné. Každý posolíme, necháme chvíli vypotit, pak je otřeme papírovou utěrkou. Upravené plátky opečeme dohněda na olivovém oleji a dáme je bokem. 

  2. 2. V druhé pánvi restujeme dosklovita nadrobno nakrájenou cibuli. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Potom je i s nasekanou chilli papričkou, špetkou skořice a solí přidáme na pánev k cibuli. Vše opékáme přibližně minutu.

  3. 3. Přidáme na kostičky nakrájená loupaná rajčata z konzervy a vaříme ještě asi 5 minut, směs trochu zhoustne. Stáhneme z ohně a přidáme lžíci nasekané petrželky. Nejchutnější je hladkolistá, dávám jí přednost před kudrnkou. Do nádoby vhodné do trouby dáme na dno trochu rajčatové směsi, na to plátky opečeného lilku, opět směs a nakonec lilky.

  4. 4. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C na přibližně 30–40 minut. Na talíři pokrm ozdobíme zbylými lístky petrželky. Podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem, popřípadě jen tak samotné. Dobrou chuť!


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní čočková polévka

Pikantní čočková polévka

Netypická, ale lahodná polévka. Radka Faltýnková, Určice
Za pár korun /27.05.13
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
Kapie plěné masem a sýrem

Kapie plěné masem a sýrem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /27.07.18
Závin se žampiony a šunkou

Závin se žampiony a šunkou

Oblíbený recept mojí maminky.

Dana Studentová, Znojmo

Za pár korun /19.02.15
Papriky plněné houbami

Papriky plněné houbami

Skvělé s čerstvým pečivem.

Lucie Vaněčková, Lodhéřov

Za pár korun /21.06.12
Mozaiková sekaná

Mozaiková sekaná

Proč by i klasická sekaná nemohla být zdravým jídlem a na talíři vypadat hezky ...
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama