Reklama
Lilek s rajčaty
Fotogalerie:

Lilek s rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Léto si užívám, zeleniny je všude dost. I na zahrádce se urodilo, takže o dobroty není nouze.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 lilek
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby olivový olej
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • špetka skořice
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 lžíce petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Lilek nakrájíme na plátky cca 1/2 cm silné. Každý posolíme, necháme chvíli vypotit, pak je otřeme papírovou utěrkou. Upravené plátky opečeme dohněda na olivovém oleji a dáme je bokem. 

  2. 2. V druhé pánvi restujeme dosklovita nadrobno nakrájenou cibuli. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Potom je i s nasekanou chilli papričkou, špetkou skořice a solí přidáme na pánev k cibuli. Vše opékáme přibližně minutu.

  3. 3. Přidáme na kostičky nakrájená loupaná rajčata z konzervy a vaříme ještě asi 5 minut, směs trochu zhoustne. Stáhneme z ohně a přidáme lžíci nasekané petrželky. Nejchutnější je hladkolistá, dávám jí přednost před kudrnkou. Do nádoby vhodné do trouby dáme na dno trochu rajčatové směsi, na to plátky opečeného lilku, opět směs a nakonec lilky.

  4. 4. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C na přibližně 30–40 minut. Na talíři pokrm ozdobíme zbylými lístky petrželky. Podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem, popřípadě jen tak samotné. Dobrou chuť!


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínové hamburgery

Hermelínové hamburgery

Výborné karbanátky z mletého hovězího masa s hermelínem.
Za pár korun /29.06.16
Kokosová stehýnka

Kokosová stehýnka

Jednoduchý, ale velice chutný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /17.03.13
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Budou je zbožňovat děti i dospělí.
Alena Machalová, Rožnov
Za pár korun /03.02.10
Gulášek plný chutí

Gulášek plný chutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /12.08.18
Odpalované noky zapečené se sýrem

Odpalované noky zapečené se sýrem

Můžeš je posypat pažitkou nebo pokrájenou mladou cibulkou.

Alena Rychlá, České ...

Za pár korun /13.05.15
Bramborový guláš

Bramborový guláš

Obyčejné jídlo, které celá rodina miluje.

Ivo Zdenický, Přerov

Za pár korun /09.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu