Je typický pro řeckou kuchyni.
Barbora Zavřelová, Zábřeh
Ingredience
- 1 lilek
- sůl podle potřeby
- 1 okurka
- 2 stroužky česnek
- 1 bílý jogurt
- 2 ks mozzarella
- na obalení hladká mouka, vejce a strouhanka
- trocha oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilek nakrájíme na kolečka, ale nedokrojíme, aby se vytvořila kapsa. Pořádně je osolíme a necháme několik minut tzv. „vypotit“.
-
Nastrouháme oloupanou okurku, posolíme a také necháme chvíli stát. Z lilků setřeme sůl, z okurek vymačkáme co nejvíce vody. Do okurek vmícháme rozdrcený česnek a 3/4 bílého jogurtu.
-
Nakrájíme mozzarellu na kolečka a ta vložíme do připravených lilků. Vše obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a pak osmažíme. Podáváme s okurkovými tzatziky a brambory.