Reklama
Letní jednohubky z grilovaných papriček
Fotogalerie:

Letní jednohubky z grilovaných papriček

Lucie Strakošová

Trnávka
Jednoduché voňavé občerstvení pro večery strávené u grilu.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 4 rohlík tmavý
  • 4 paprika zelená
  • 100 g niva
  • 100 g sýr eidam
  • 1 balení koření grilovací
  • 100 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Papriky omyjeme, uřízneme těsně u stopky‚ vydlabeme jádřinec‚ opláchneme je a osušíme.Postavíme je do sklenice‚ aby se nám s nimi lépe manipulovalo a naplníme rozdrobenou nivou a nakrájeným eidamem.
  2. Stopku připíchneme zpátky pomocí párátek‚ nebo ji můžeme upevnit alobalem. Potřeme olejem‚ posypeme kořením a grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Pokud je připravujeme doma na zahradě‚ je lepší je na dvě minutky dodělat v mikrovlnce.
  3. Papriky přímo na talíři nakrájíme na kousky a mažeme spolu s roztaveným sýrem na pečivo nakrájené na plátky. Papriky jsou tak vynikající‚ že není třeba přidávat žádný salám‚ klobásy či maso.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená kaše se šunkou

Zapečená kaše se šunkou

Vhodná je jako příloha i jako hlavní jídlo, třeba s okurkovým salátem. ...
Za pár korun /16.01.12
Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Drůbeží pomazánka s ředkvičkami

Nevařím každý den teplou večeři. Děti i manžel zbožňují pomazánky, mám doma ...
Za pár korun /12.06.13
Dýňové karbanátky

Dýňové karbanátky

Dýně maso příjemně odlehčí.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /04.11.15
Kuřecí vývar s koriandrem

Kuřecí vývar s koriandrem

Těstovinovou rýži máme v polévce rádi.

Eva Klamová, Poděbrady

Za pár korun /08.04.15
Kuře pečené na nádivce

Kuře pečené na nádivce

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /03.10.13
Tvarůžkový salát

Tvarůžkový salát

Tvarůžky máme rádi na různé způsoby.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /03.08.14
 

Nejnovější

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...
Vaříme express /23.10.17
Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Vždy když je to jen trochu možné, snažím se smažení vyhnout.

Romana Skučková, ...

Zdravě a chutně /23.10.17
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
Taštičky s mandlovou nádivkou

Taštičky s mandlovou nádivkou

Náplň můžeš dochutit lžící džemu.

Kamila Záplavová, Brno

Sladký život /23.10.17
Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...

Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama