Kombinace smaženého hermelínu s houbami nás překvapila svou zajímavou chutí.
Hana Bílá, České Budějovice
Ingredience
- 2 ks hermelín
- 300 g žampiony nebo jiné houby
- 2 vejce
- strouhanka na obalení
- 3 lžíce máslo
- 1 cibule
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vychlazený hermelín rozkrojíme na polovinu a obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Vše opakujeme dvakrát. Na pánvi rozehřejeme olej a sýry zprudka osmažíme po obou stranách do zlatova.
-
Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli podusíme na dvou lžicích rozehřátého másla do sklovita, přidáme houby a vše dále dusíme do změknutí. Dochutíme pepřem a solí. Na horké podušené houby položíme třetí lžíci másla, která se sama teplem rozpustí. Servírujeme na teplém talíři s bramborem.