Reklama
Lesní hermelín
Fotogalerie:

Lesní hermelín

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Kombinace smaženého hermelínu s houbami nás překvapila svou zajímavou chutí.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 2 ks hermelín
  • 300 g žampiony nebo jiné houby
  • 2 vejce
  • strouhanka na obalení
  • 3 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Vychlazený hermelín rozkrojíme na polovinu a obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Vše opakujeme dvakrát. Na pánvi rozehřejeme olej a sýry zprudka osmažíme po obou stranách do zlatova.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli podusíme na dvou lžicích rozehřátého másla do sklovita, přidáme houby a vše dále dusíme do změknutí. Dochutíme pepřem a solí. Na horké podušené houby položíme třetí lžíci másla, která se sama teplem rozpustí. Servírujeme na teplém talíři s bramborem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Za pár korun /22.06.18
Jarní polévka

Jarní polévka

Můžeš přidat i jiné druhy zeleniny.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /22.05.15
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Peču si ho i v zimě na grilu v troubě.
Eliška Marková,Kolín
Za pár korun /20.08.08
Aspik s houbami

Aspik s houbami

Když si dáme při skládání do formy záležet, bude vypadat krásně.

Hana ...

Za pár korun /27.08.17
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Chutnají i studené.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /07.05.16
Houbové knedlíky se špenátem

Houbové knedlíky se špenátem

Když nemáš chuť na maso, dej si ke špenátu tyto skvělé knedlíky.

Petra Malá, ...

Za pár korun /10.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu