Lenčiny zapékané špagety
Fotogalerie:

Lenčiny zapékané špagety

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Ingredience

  • 1/2 balení špaget
  • podle chuti sůl
  • podle potřeby olej
  • 1 střední cibule
  • 250 g mletého vepřového masa nebo vepřová konzerva
  • 1 sklenice sterilované papriky
  • 1 rajský protlak
  • 100 g eidamu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu. Přecedíme a přidáme lžíci oleje.

  2. Připravíme si směs. Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmahneme na 3 lžících oleje dorůžova. Na cibuli vložíme mleté maso, sterilovanou papriku a rajčatový protlak. Zamícháme, přiklopíme a necháme několik minut dusit.

  3. Zapékací misku vymažeme olejem a klademe vrstvy v pořadí polovina špaget, polovina směsi, opět špagety a směs.

  4. Poslední vrstvu v pekáčku posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem a dáme na 40 minut zapéct do trouby vyhřáté přibližně na 180 °C. Rozpečený sýr by měl vytvořit pěknou zlatavou kůrčičku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Barborá Vávrová, Břestek
Za pár korun /08.03.18
Hlívový segedín

Hlívový segedín

Hlíva ústřičná je velmi zdravá na srdce a celý oběhový systém.

Hana ...

Za pár korun /29.04.16
Zelíčko v sýrové omáčce

Zelíčko v sýrové omáčce

Je dobré samotné i jako příloha, třeba ke grilované krkovičce.

Ema Koutecká,...

Za pár korun /08.05.16
Bramborovo-mrkvové noky

Bramborovo-mrkvové noky

Recept jsem vymyslela sama, manželovi i synovi moc chutnalo.

Jasmína Vrkalová, Brno

Za pár korun /13.07.15
Květákové placičky II

Květákové placičky II

Placičky z babiččiny kuchyně chutnají teplé i studené, s bramborami ...
Za pár korun /07.11.08
Jemná domácí paštika

Jemná domácí paštika

Je výborná s opečenou bagetou.

Helena Macková, Vsetín

Za pár korun /25.01.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama