Reklama
Ledvinky s rýží
Fotogalerie:

Ledvinky s rýží

Pavel Řeháček

Česká Třebová
Proč občas neochutnat něco z klasické kuchyně? Jídla z vnitřností jsou velmi levná.
Pavel Řeháček, Česká Třebová

Ingredience

  • 750 g ledvinky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 lžička kmín
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • 750 ml voda
  • 1 kostka masox
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ledvinky namočíme přes noc do mléka, abychom se zbavili nepříjemného zápachu močoviny. Potom je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Ledvinky nakrájíme na tenké plátky a znovu čistě vypereme pod tekoucí vodou.
  2. Cibulku nakrájíme najemno, osmahneme na sádle a přidáme ledvinky. Necháme chvilku podusit, přidáme kmín a zaprášíme moukou. Přilijeme vodu, rozmícháme, vložíme masox a necháme dusit asi 15 minut. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem.

    TIP:
    Jako příloha se k dušeným ledvinkám nejvíc hodí rýže nebo houskové knedlíky. Stejným způsobem můžeš také připravit vepřová či kuřecí játra.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborové lokše s jatýrky

Bramborové lokše s jatýrky

Dříve je hospodyňky pekly přímo na kamnech, dnes poslouží pánev. Renata Slavíčková,...
Za pár korun /14.12.15
Polenta  s uzeninami

Polenta s uzeninami

Polenta je rozšířená v Itálii. My jsme ji prvně ochutnali v Chorvatsku. V Česku je ...
Za pár korun /21.01.13
Zamilované brambory

Zamilované brambory

Vyzkoušej moje s láskou zapékané brambory!
Eva Fišerová, Ústí nad Labem
Za pár korun /21.01.09
Kuřecí maso zapečené s kaší

Kuřecí maso zapečené s kaší

Místo špenátu je možné použít mangold.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /30.05.15
Ovocné srdce

Ovocné srdce

Výborný a jednoduchý koláč s letním ovocem.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Za pár korun /03.08.16
Bramborovo-špenátové placičky

Bramborovo-špenátové placičky

Super večeře.

Helena Wiederlechnerová, Praha

Za pár korun /09.08.12
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama