Reklama
Lečo s plackami z brambor
Fotogalerie:

Lečo s plackami z brambor

Lucie Nedělková

Kladno
Naše rodina lečo miluje, když k němu připravím ještě placky, tak si všichni moc pochutnáme.
Lucie Nedělková, Kladno

Ingredience

  • Lečo:
  • 2 cibule
  • 30 ml olej na smažení
  • 200 g slanina anglická
  • 4 rajčata
  • 2 paprika zelená
  • 2 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Placky:
  • 2 lžíce máslo
  • 1 vejce
  • 80 g mouka hladká
  • na posypání mouka hladká
  • 400 g brambory
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a v hluboké pánvi na oleji osmažíme. Na cibulku přidáme kostičky anglické slaniny.
  2. Zeleninu důkladně opláchneme, z paprik odstraníme jádřince a společně s rajčaty nakrájíme na kostičky. Kousky zeleniny přidáme do pánve k anglické slanině. Vše promícháme a necháme pod pokličkou změknout.
  3. Když je zelenina měkká, přidáme prolisovaný česnek, na závěr vmícháme vejce.Směs osolíme a opepříme.
  4. Hotové lečo podáváme s bramborovými plackami: Brambory oloupeme, v osolené vodě uvaříme a s máslem rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, mouku a vše důkladně vypracujeme v hladké těsto. Z těsta na pomoučené pracovní desce tvarujeme placky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
     
    TIP: Místo oleje lze ke smažení použít máslo. Pokrm získá specifickou chuť.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené špalíky

Zapečené špalíky

Podle chuti je ještě můžeš okořenit. Božena Kolářová, Pouště 
Za pár korun /11.09.16
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Připrav si ji rovnou do zásoby.
Eva Kordíková, Dražejov
Za pár korun /23.05.11
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Je jich hodně, ale hned se po nich zapráší.
Zuzana Dudová, Český Těšín
Za pár korun /28.02.10
Kuřecí játra po anglicku

Kuřecí játra po anglicku

Takto upravená jsou příjemně pikantní.
Pavlína Müllerová, Most
Za pár korun /12.11.09
Šmakoun v těstíčku

Šmakoun v těstíčku

Dobrota nejen pro vegetariány.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Za pár korun /03.04.13
Houbovo-bramborový dort

Houbovo-bramborový dort

Houby milujeme všichni, hned jak začne sezona, vyrážíme do lesa s dětmi i s vnoučaty.

...

Za pár korun /06.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu