Ingredience
- Lečo:
- 2 cibule
- 30 ml olej na smažení
- 200 g slanina anglická
- 4 rajčata
- 2 paprika zelená
- 2 paprika červená
- 3 stroužky česnek
- 2 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- Placky:
- 2 lžíce máslo
- 1 vejce
- 80 g mouka hladká
- na posypání mouka hladká
- 400 g brambory
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a v hluboké pánvi na oleji osmažíme. Na cibulku přidáme kostičky anglické slaniny.
-
Zeleninu důkladně opláchneme, z paprik odstraníme jádřince a společně s rajčaty nakrájíme na kostičky. Kousky zeleniny přidáme do pánve k anglické slanině. Vše promícháme a necháme pod pokličkou změknout.
-
Když je zelenina měkká, přidáme prolisovaný česnek, na závěr vmícháme vejce.Směs osolíme a opepříme.
-
Hotové lečo podáváme s bramborovými plackami: Brambory oloupeme, v osolené vodě uvaříme a s máslem rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, mouku a vše důkladně vypracujeme v hladké těsto. Z těsta na pomoučené pracovní desce tvarujeme placky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.TIP: Místo oleje lze ke smažení použít máslo. Pokrm získá specifickou chuť.