Reklama
Lečo s plackami z brambor
Fotogalerie:

Lečo s plackami z brambor

Lucie Nedělková

Kladno
Naše rodina lečo miluje, když k němu připravím ještě placky, tak si všichni moc pochutnáme.
Lucie Nedělková, Kladno

Ingredience

  • Lečo:
  • 2 cibule
  • 30 ml olej na smažení
  • 200 g slanina anglická
  • 4 rajčata
  • 2 paprika zelená
  • 2 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Placky:
  • 2 lžíce máslo
  • 1 vejce
  • 80 g mouka hladká
  • na posypání mouka hladká
  • 400 g brambory
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a v hluboké pánvi na oleji osmažíme. Na cibulku přidáme kostičky anglické slaniny.
  2. Zeleninu důkladně opláchneme, z paprik odstraníme jádřince a společně s rajčaty nakrájíme na kostičky. Kousky zeleniny přidáme do pánve k anglické slanině. Vše promícháme a necháme pod pokličkou změknout.
  3. Když je zelenina měkká, přidáme prolisovaný česnek, na závěr vmícháme vejce.Směs osolíme a opepříme.
  4. Hotové lečo podáváme s bramborovými plackami: Brambory oloupeme, v osolené vodě uvaříme a s máslem rozmačkáme na kaši. Přidáme vejce, mouku a vše důkladně vypracujeme v hladké těsto. Z těsta na pomoučené pracovní desce tvarujeme placky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
     
    TIP: Místo oleje lze ke smažení použít máslo. Pokrm získá specifickou chuť.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s nočky po staročesku

Brambory s nočky po staročesku

Recept jsem objevila v jedné staré kuchařce. Je to fakt pochoutka! Vlasta Malá, ...
Za pár korun /23.07.10
Sýrové kopečky

Sýrové kopečky

Hrnečkovou metodou si připrav nejen sladkosti!
Růžena Vranová, Strakonice
Za pár korun /02.07.09
Hermelínové hamburgery

Hermelínové hamburgery

Výborné karbanátky z mletého hovězího masa s hermelínem.
Za pár korun /29.06.16
Smažená cuketa v bramboráku

Smažená cuketa v bramboráku

Kolečka polož na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Tedy pokud je nesníš ...

Za pár korun /10.09.16
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Slaný koláč

Slaný koláč

Díky smetaně je krásně vláčný.

Tereza Nováková, Uherské Hradiště

Za pár korun /06.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu