Reklama
Lasagne garam masala
Fotogalerie:

Lasagne garam masala

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 150 g slaniny
  • 1 lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1 balení lasagní
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička koření na grilovaný sýr
  • sůl, pepř
  • 400  g mletého masa
  • 1 větší cibule
  • 400  g eidamu
  • BEŠAMEL:
  • 50 g másla
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 100 g eidamu
  • 1 lžička bazalky
  • sůl, pepř
  • 1 lžička koření garam masala

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánev dáme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Zlehka osmažíme, přidáme na kolečka nakrájený lilek a cuketu.

  2. Okořeníme, osolíme a opepříme a necháme krátce podusit, pokud možno bez podlévání (jinak použijeme co nejméně vody). Na druhé pánvi si osmahneme cibuli a maso, okořeníme podle naší chuti.

  3. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Přidáme mléko rozšleháme na řidší kaši. Okořeníme, přidáme nastrouhaný sýr, dobře promícháme a odstavíme.

  4. Lasagne předem krátce, asi 10 minut, povaříme. Skládáme je do pekáčku, kam nalijeme nejdříve bešamel, položíme lasagne, maso a trošku strouhaného sýra, zalijeme bešamelem, dáme lilek s cuketou a strouhaný sýr a takto střídáme až do poslední horní vrstvy.

  5. Tu tvoří lasagne s bešamelem a nastrouhaným sýrem. Pekáček zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180–200 °C. Pečeme 45 minut, poté odkryjeme a necháme zrůžovět.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hašé z mletého masa

Hašé z mletého masa

Jednodušší recept snad ani neexistuje. Květoslava Šalamonová, Kodaň
Za pár korun /29.12.10
Zapečené bolognese

Zapečené bolognese

Nabízím osvědčený recept na těstoviny.
Hana Koptová, Doksy
Za pár korun /18.08.08
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Knedlíková pizza

Knedlíková pizza

Italskou specialitu připravuji po česku.
Jana Heinová, Karviná
Za pár korun /22.09.08
Rybí pomazánka s koprem a jablky

Rybí pomazánka s koprem a jablky

Méně tradiční předkrm. 

Alena Rychlá, České Budějovice 

Za pár korun /13.02.12
Hnízdečka s houbami

Hnízdečka s houbami

Kdo má rád, přidá salátový dresink.

Lída Guk, Pacov

Za pár korun /01.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu