Reklama
Lasagne garam masala
Fotogalerie:

Lasagne garam masala

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce sádla
  • 150 g slaniny
  • 1 lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1 balení lasagní
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička koření na grilovaný sýr
  • sůl, pepř
  • 400  g mletého masa
  • 1 větší cibule
  • 400  g eidamu
  • BEŠAMEL:
  • 50 g másla
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 100 g eidamu
  • 1 lžička bazalky
  • sůl, pepř
  • 1 lžička koření garam masala

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánev dáme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Zlehka osmažíme, přidáme na kolečka nakrájený lilek a cuketu.

  2. Okořeníme, osolíme a opepříme a necháme krátce podusit, pokud možno bez podlévání (jinak použijeme co nejméně vody). Na druhé pánvi si osmahneme cibuli a maso, okořeníme podle naší chuti.

  3. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Přidáme mléko rozšleháme na řidší kaši. Okořeníme, přidáme nastrouhaný sýr, dobře promícháme a odstavíme.

  4. Lasagne předem krátce, asi 10 minut, povaříme. Skládáme je do pekáčku, kam nalijeme nejdříve bešamel, položíme lasagne, maso a trošku strouhaného sýra, zalijeme bešamelem, dáme lilek s cuketou a strouhaný sýr a takto střídáme až do poslední horní vrstvy.

  5. Tu tvoří lasagne s bešamelem a nastrouhaným sýrem. Pekáček zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180–200 °C. Pečeme 45 minut, poté odkryjeme a necháme zrůžovět.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kološvárská pánev

Kološvárská pánev

Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo. Jana Kolářová, Velký Osek ...
Za pár korun /06.05.11
Křehké sýrové tyčinky

Křehké sýrové tyčinky

Jako mlsání k vínku nemusíš vždycky kupovat přesolené chipsy nebo arašídy. ...
Za pár korun /07.11.08
Jednoduchá pizza

Jednoduchá pizza

Bez pekárny bych se dnes už neobešla.

Iveta Šedivá, České Budějovice

Za pár korun /28.02.12
Pizza s majolkovou omáčkou a salámem

Pizza s majolkovou omáčkou a salámem

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /17.01.18
Domácí bulky

Domácí bulky

Pokud máte pekárnu, domácí bulky určitě vyzkoušejte, jiné už nikdy nebudete chtít.
...
Za pár korun /11.03.12
Labužnické těstoviny

Labužnické těstoviny

Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet.

Renata Trpišovská, Zruč nad ...

Za pár korun /01.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu