Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet.
Renata Trpišovská, Zruč nad Sázavou
Ingredience
- 500 g těstoviny
- 1 lžička sůl
- 1l voda
- 300 g anglická slanina
- 1 pórek
- 1 paprika
- 2 rajče
- 1 a půl lžičky podravka
- 1 sladká smetana
- 1 hermelín
- na posypání strouhaný sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme dopoloměkka v osolené vodě. Na pánvičce s olejem mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky. Přidáme očištěný nakrájený pórek, papriku nebo jinou zeleninu, kterou máme zrovna po ruce.
-
Do velké zapékací misky nasypeme uvařené těstoviny s orestovanou směsí a důkladně promícháme. Na různá místa zamáčkneme nakrájené plátky hermelínu a celou misku zalijeme smetanou, ve které máme rozpuštěnou podravku. Na povrch klademe rajčátka nakrájená na kolečka.
-
Pečeme půl hodiny v troubě předehřáté na 220 C. Ke konci pečení těstoviny posypeme sýrem.