Labužnické těstoviny
Fotogalerie:

Labužnické těstoviny

Renata Trpišovská
Renata Trpišovská
Zruč nad Sázavou

Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet.

Renata Trpišovská, Zruč nad Sázavou

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • 1l voda
  • 300 g anglická slanina
  • 1 pórek
  • 1 paprika
  • 2 rajče
  • 1 a půl lžičky podravka
  • 1 sladká smetana
  • 1 hermelín
  • na posypání strouhaný sýr

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dopoloměkka v osolené vodě. Na pánvičce s olejem mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky. Přidáme očištěný nakrájený pórek, papriku nebo jinou zeleninu, kterou máme zrovna po ruce.
  2. Do velké zapékací misky nasypeme uvařené těstoviny s orestovanou směsí a důkladně promícháme. Na různá místa zamáčkneme nakrájené plátky hermelínu a celou misku zalijeme smetanou, ve které máme rozpuštěnou podravku. Na povrch klademe rajčátka nakrájená na kolečka.
  3. Pečeme půl hodiny v troubě předehřáté na 220 C. Ke konci pečení těstoviny posypeme sýrem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinované kuřecí paličky

Marinované kuřecí paličky

Kdo má rád sladší chuť, přidá lžíci medu. Marie Novotná, Pelhřimov
Za pár korun /17.09.16
Noky se žampiony a smetanou

Noky se žampiony a smetanou

Podle receptu

Nikoly Pincové z Hodonína

Za pár korun /25.01.18
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /20.10.17
Okurkový salát

Okurkový salát

V sezoně je spousta okurek. Připrav si z nich výborný salát na zimu.
Helena Macková, ...
Za pár korun /19.11.10
Špenát s uzenou krkovičkou a obalovaným houskovým knedlíkem

Špenát s uzenou krkovičkou a obalovaným houskovým knedlíkem

Chutný a výživný oběd.

Veronika Pomahačová, Petřvald

Za pár korun /20.08.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama