Reklama
Labužnické těstoviny
Fotogalerie:

Labužnické těstoviny

Renata Trpišovská
Renata Trpišovská
Zruč nad Sázavou

Velice chutné, rychlé těstoviny. Jen je třeba vyzkoušet.

Renata Trpišovská, Zruč nad Sázavou

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 1 lžička sůl
  • 1l voda
  • 300 g anglická slanina
  • 1 pórek
  • 1 paprika
  • 2 rajče
  • 1 a půl lžičky podravka
  • 1 sladká smetana
  • 1 hermelín
  • na posypání strouhaný sýr

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dopoloměkka v osolené vodě. Na pánvičce s olejem mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky. Přidáme očištěný nakrájený pórek, papriku nebo jinou zeleninu, kterou máme zrovna po ruce.
  2. Do velké zapékací misky nasypeme uvařené těstoviny s orestovanou směsí a důkladně promícháme. Na různá místa zamáčkneme nakrájené plátky hermelínu a celou misku zalijeme smetanou, ve které máme rozpuštěnou podravku. Na povrch klademe rajčátka nakrájená na kolečka.
  3. Pečeme půl hodiny v troubě předehřáté na 220 C. Ke konci pečení těstoviny posypeme sýrem. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grenadýr

Grenadýr

Velmi levné a dobré jídlo pro celou rodinu. Lucie Kirschnerová, Praha
Za pár korun /10.03.10
Omeleta  se špenátem

Omeleta se špenátem

Je to pochoutka, ale i pastva pro oči.
Dana Martínková, Praha
Za pár korun /09.11.08
Psaníčka s jatýrky a hráškem

Psaníčka s jatýrky a hráškem

Tymián dodá vůni léta a exotiky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.02.15
Usměvavé zelňáky

Usměvavé zelňáky

Při zdobení se fantazii meze nekladou.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /18.01.17
Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy

Za pár korun /28.06.19
Bramborové halušky

Bramborové halušky

Jsou mnohem lepší než  polotovar nebo z prášku.

Květa Šindelářová, ...

Za pár korun /30.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu