Reklama
Kynutý bramborák
Fotogalerie:

Kynutý bramborák

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tenhle recept mám od babičky ze Slovenska.

Martina Jiroutová, Domažlice

Ingredience

  • 450 g brambory vařené ve slupce
  • 450 g syrové brambory
  • 4 stroužky česnek
  • 125 ml vlažné mléko
  • 42 g droždí
  • 1/2 lžičky cukr
  • 100 g hladká mouka
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 100 g uzený nebo pečený bůček
  • 100 g kysané zelí
  • 1 vejce
  • trocha majoránky
  • trocha mletého pepře
  • 1-2 lžíce sůl
  • sádlo na vymaštění pekáčku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory a stroužky česneku oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. 

  2. Do většího hrnku nalijeme vlažné mléko, do něj rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem a troškou hladké mouky. Necháme vzejít kvásek.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a po chvíli i na kostičky nakrájený bůček. Dozlatova opečeme.

  4. K bramborám přidáme zelí (bez šťávy), bůček, vejce, zalijeme kváskem a vše promícháme. Nakonec vmícháme zbytek mouky s kořením a solí. Pokud je těsto řídké, můžeme přidat ještě trochu mouky.

  5. Hotové těsto nalijeme do sádlem vymaštěného pekáčku, necháme hodinu vykynout a potom pečeme v troubě při 180 °C přibližně hodinu dozlatova. Bramborák bude ještě chutnější, když jej před podáváním posypeme dozlatova osmaženou cibulkou.


Pošli recept! - Speciál - Vaříme ze zelí (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pštrosí oka z cukety

Pštrosí oka z cukety

Cuketa nám chutná nejen smažená. Václav Polívka, Poběžovice
Za pár korun /15.12.08
Lilkové šišky

Lilkové šišky

Lilek neloupej, ve slupce jsou cenné minerály. 

Lea Kopřivová, Hradec ...

Za pár korun /30.10.15
Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Tento štrúdl mi pomáhala připravovat naše dcera. Dnes ho už umí udělat sama. Je velice ...
Za pár korun /19.07.10
Špenátový koláč

Špenátový koláč

Barborá Vávrová, Břestek

Za pár korun /08.03.18
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Výborná roláda,která nemusí být jen na oslavy,ale i na všední den.

Lenka Doležalová,...

Za pár korun /03.03.12
Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Díky netradičním ingrediencím na obalení jsou řízečky dietnější.

Alena ...

Za pár korun /20.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu