Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.
Naďa Indruchová, Valašské Meziříčí
Ingredience
- 1 malý květák (cca 300 g)
- špetka soli
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
- 2 vrchovaté lžíce majonézy
- podle chuti mletý bílý pepř
- 1 šalotka
- 150 g šunky od kosti
- 6 cherry rajčátek
- 1 hrst zelené natě z cibulky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě s citronovou šťávou vaříme 10 minut. Na sítku necháme okapat a zchladnout.
-
Smetanu smícháme s majonézou, osolíme a přidáme pepř. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, rajčata na půlky a cibulku na proužky.
-
Všechno promícháme, případně dosolíme. Necháme vychladit, podáváme s pečivem.