Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steakový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1920 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 118 g
Tuky 117 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát jako hlavní jídlo pro každou příležitost!

Suroviny

drobných (nejlépe nových, salátových červených), rozpůlených
sůl vločková
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej 1 PL
+ na potření
vyzrálý (na steak) po cca 220 g
rukola 8 hrstí
a/nebo potočnice
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
kopr 2 hrsti
natrhaného čerstvého
rozdrobeného
NA ZÁLIVKU
olivový olej extra panenský 60 ml
vinný ocet bílý 2 PL
či červeného vinného nebo jablečného či cidrového octa
hořčice dijonská 1 ČL
hořčice hrubozrnná ½ ČL
česnek 1 stroužek
malý, nasekaný
pár kapek

Postup

1

Brambory vložte do rendlíku, zalijte vodou, aby je přesahovala asi o 5 cm, osolte, přiklopte a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte doměkka – cca 10–15 minut.

2

Mezitím prošlehejte přísady na zálivku (medu dejte podle chuti). Osolte a opepřete.

3

Uvařené brambory sceďte a promíchejte s většinou zálivky. Nechte stát a příležitostně promíchejte, aby se vstřebala.

4

Mezitím rozehřejte olej v pánvi s těžkým dnem na silném ohni. Steaky potřete olejem a opepřete. Opékejte na medium-rare, zhruba takto: Zprudka opékejte 2 minuty z každé strany, aby povrch zhnědl a ,zatáhl se‘.

5

Pak odstavte, zakryjte alobalem a nechte pod ním dojít tak, jak je vám to milé (asi 10 minut). Pak vyjměte z pánve a nechte před krájením 5 minut odpočívat.

6

K bramborám přidejte rukolu, špenát a/nebo potočnici, jarní cibulky, kopr a zbývající zálivku, jemně promíchejte. Osolte vločkovou solí a opepřete. Podávejte s natenko nakrájenými steaky a rozdrobeným sýrem.

NĚCO NAVÍC
Stejně dobrý jako s vlastnoručně připraveným steakem bude salát i s kupovaným rostbífem či pastrami. Chcete-li ze salátu udělat jídlo s sebou, zvolte buď některou z uvedených hotových variant masa, nebo hovězí nahraďte třeba grilovaným nebo pečeným kuřetem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč