Chutná i studený.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 1 střední květák
- 2 větší cibule
- máslo
- 100 g anglická slanina
- 120 g tvrdý strouhaný sýr
- 4 ks vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák omyjeme a dáme vařit. Květák musí být poloměkký, ne rozvařený. Vařený květák necháme vychladnout a rozebereme na malé růžičky, které dáme do misky.
-
Oloupané cibule nakrájíme nahrubo, na másle krátce osmažíme a necháme mírně vychladnout. Do misky ke květáku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, strouhaný sýr, osmažené cibule, sůl, mletý černý pepř, rozkvedlaná vajíčka a lehce promícháme.
-
Připravenou směs dáme do zapékací misky vymazané olivovým olejem. Zapékáme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami.