Jemnou chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření, a zda je podlijete vínem či pivem. Pokud čekáte nájezd většího počtu strávníků, není vděčnější recept.
Suroviny
med
1,5
PL
hořčice dijonská
3
PL
krůtí stehna
3
ks
paličky
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule
2
ks
nakrájená na plátky
olivový olej
3
PL
bobkový list
2
ks
rukola
2
hrsti
k podávání
Postup
1
Smíchejte med a hořčici, potřete stehna, osolte a opepřete a položte do pekáče na nakrájenou cibuli. Pokapejte olejem, přidejte bobkový list, přiklopte a pečte pomalu při nízké teplotě (120 °C) 3–4 hodiny doměkka. Během pečení průběžně přelévejte vypečenou šťávou.
2
Na posledních 20 minut zvyšte teplotu na 200 °C, odklopte a dopečte dozlatova. Podávejte s rukolou, přelité výpekem.